29 Μαρ Ταχινόπιτες χωρίς γλουτένη
Posted at 12:12h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Καθαρά Δευτέρα, Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Παιδικά Γεύματα, Πίτες, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ταχίνι
Αφράτες, παραδοσιακές, νηστίσιμες ταχινόπιτες χωρίς γλουτένη. Τραγανές και καραμελωμένες εξωτερικά, με μια πλούσια στρώση κρέμας ταχινιού εσωτερικά. Είναι ένα υγιεινό και δυναμωτικό σνακ κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
Δείτε εδώ νηστίσιμες συνταγές χωρίς γλουτένη
Ταχινόπιτες χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για τη ζύμη
- 400 γρ. ζεστό νερό περίπου στους 40°C
- 1 φρέσκια μαγιά χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 260 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
- 240 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για πίτσα
- 1 κ.γ. ψύλλιο
Για τη γέμιση
- 500 γρ. ταχίνι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 240 ml. νερό
Instructions
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι τη ζάχαρη και την κανέλα.
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.
Για τη ζύμη
- Προετοιμάζουμε την μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, 3 κ.γ. από τη ζάχαρη και 100 γρ. απο το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε 3 κ.σ. αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, την κανέλα, το ψύλλιο και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγω χρησιμοποιώ ρυζάλευρο, βοηθάει τη ζύμη να ανοίξει πιο εύκολα) και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 τεμάχια. Σχηματίζουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Παίρνουμε ένα από τα μπαλάκια και το ανοίγουμε σε ορθογώνιο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Απλώνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση ταχίνι, τυλίγουμε σε ρολό και έπειτα μαζεύουμε το ρολό μας σε σαλιγκάρι ή σε S. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες.
- Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το σιρόπι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr