Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη | Gluten free spring strawberry tart

Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη | Gluten free spring strawberry tart

0

 

Με αυτήν την πολύ εύκολη και λαχταριστή τάρτα με φράουλες και χωρίς γλουτένη θα φέρεται την άνοιξη στο πιάτο σας!

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε Μαρμελάδα φράουλα χωρίς γλουτένη

 

Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course Dessert, Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 8 μερίδες
Calories 675 kcal

Ingredients
  

Για την βάση της τάρτας

  • 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νερό κρύο

Για την κρέμα

  • 350 γρ. γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. corn flour χωρίς γλουτένη
  • 35 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών

Για το γαρνίρισμα

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 10 φράουλες
  • 50 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Instructions
 

Για την βάση της τάρτας

  • Βάζουμε το αλεύρι, την ξανθάνη, το αλάτι σε ένα κόσκινο και τα κοσκινίζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια και το τρίβουμε ανάμεσα στα χέρια μας μαζί με το αλεύρι να γίνει σαν χώμα.
  • Βάζουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε.
  • Το νερό το κρατάμε και το προσθέτουμε στο τέλος σταδιακά και όσο χρειαστεί η ζύμη μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι σφιχτή και ελαφρώς τριφτή.
  • Τυλίγουμε την ζύμη σε μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
    Οι λαδόκολλες μας βοηθάνε να μην κολλήσει η ζύμη μας, αλλά και για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε την ζύμη στην ταρτιέρα.
  • Αφού ανοίξουμε την ζύμη λίγο μεγαλύτερη από την διάμετρο της ταρτιέρας μας, την μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και την στρώνουμε με τα δάχτυλα μας.
  • Αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
  • Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180℃ για 30-40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
  • Μόλις πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα , αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε η βάση της τάρτας μας να κρυώσει.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τους κρόκους των αυγών, την βανιλίνη, το corn flour 2 κ.σ από το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύομε.
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην ψηθεί το αυγό.
  • Βάζουμε το μείγμα μας πίσω στο κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθεί το βούτυρο στην κρέμα.
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα ανοιχτό σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε νε κρυώσει καλά.
  • Βάζουμε την κρύα κρέμα σε ένα μπολ και την χτυπάμε με ένα σύρμα για να αφρατέψει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μεχρι να δημιουργηθεί σφιχτή σαντιγί.
  • Βάζουμε την μισή ποσότητα σαντιγί στην αφρατεμένη κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Για την σύνθεση της τάρτας.

  • Βάζουμε την βάση της τάρτας σε ένα πιάτο και την γεμίζουμε με την κρέμα μας.
  • Απλώνουμε από πάνω την σαντιγί.
  • Τις φράουλες πριν τις τοποθετήσουμε όμορφα πάνω στην τάρτας μας, θα πρέπει να τις έχουμε πλύνει και να τις έχουμε στεγνώσει με ένα χαρτί κουζίνας για να μην βγάλουν νερά πάνω στην σαντιγί μας.
  • Κόβουμε τις φράουλες στην μέση και της τοποθετούμε στην τάρτα μας.
  • Για να γυαλίσουν οι φράουλες αλλά και για να μην μαραθούν τις αλείφουμε, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με μαρμελάδα φράουλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η τάρτας μας και να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
675
% Daily Value*
Fat
 
36
g
55
%
Saturated Fat
 
22
g
138
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
167
mg
56
%
Sodium
 
178
mg
8
%
Potassium
 
172
mg
5
%
Carbohydrates
 
84
g
28
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
55
g
61
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
1324
IU
26
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
133
mg
13
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword τάρτα, φράουλες
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights