Ψωμί Μπριός χωρίς γλουτένη

Ψωμί Μπριός χωρίς γλουτένη

0

 

Αυτό το ψωμάκι μπριός χωρίς γλουτένη είναι πολύ αφράτο και νόστιμο.

Παραμένει αφράτο και μαλακό ακόμα και μέρες  μετά. Αξίζει να την φτιάξετε τη συνταγή, θα εντυπωσιαστείτε !!!

Ψωμί Μπριός χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Cook Time 30 mins
Course ψωμι
Servings 1 φρατζόλα

Ingredients
  

  • 236 ml γάλα
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 9 γρ. μαγιά
  • 375 γρ. αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ σπορέλαιο

Για το άλλειμα

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ γάλα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα, αφού πρώτα  το έχουμε χλιάνει, τα 10 γρ. ζάχαρης, την μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα 50 γρ. ζάχαρης, το αλάτι, το αυγό, και το βούτυρο λιωμένο.
  • Μόλις  ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύαμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε δημιουργώντας διπλώματα.
  • Μπορεί να χρειαστεί μια κουταλιά από το σπορέλαιο για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρι μας κατά το ζύμωμα.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ ελαφρά και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι μας.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσειη ζύμη μας.
  • Μόλις η ζύμη μας φουσκώσει, με τα χέρια μας ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα σχήμα με  έναν πλάστη.
  • Τυλίγουμε το ανοιχτό ζυμάρι μας σε ρολό και 12 εκ. πριν το τέλος, σταματάμε το τύλιγμα και κόβουμε κάθετα λωρίδες ανά 1,5 εκ.
  • Τυλίγουμε τις λωρίδες στο υπόλοιπο ρολό και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν στο ρολό μας.
  • Τοποθετούμε σε φόρμα, που την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30-45 λεπτά.
  • Αφού φουσκώσει το ζυμαράκι μας, το αλείφουμε με μείγμα από αυγό και γάλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-30 λεπτά.
  • Μόλις το ψωμί μας ροδίσει, ξεφουρνίζουμε και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.

Notes

Keyword μπριός, ψωμι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet