22 Σεπ Πορτοκαλοπιτα χωρίς φύλλο, χωρίς γλουτένη
Posted at 10:43h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Φρούτα
Συνταγή εγγύηση για πορτοκαλόπιτα, αγαπημένη, μυρωδάτη και τέλεια σιροπιασμένη, χωρίς φύλλο και χωρίς γλουτένη.
Φτιάχνεται πολύ εύκολα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, είναι πεντανόστιμη και δεν λασπώνει.
Δείτε εδώ συνταγές για εύκολη μηλόπιτα χωρίς γλουτένη
Πορτοκαλοπιτα χωρίς φύλλο, χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι
- 3 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. καλαμποκάλευρο
- 150 γρ. πολέντα
- 20 γρ. baking powder
- ½ κ.γ. σόδα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη
Για το σιρόπι
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού
Instructions
Για το σιρόπι
- Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την πορτοκαλόπιτα μας. Το μυστικό για τέλειο σιρόπιασμα είναι κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την πορτοκαλόπιτα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού αφού έχουμε ανακατέψει με την σόδα, την μαρμελάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μας, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, την πολέντα, το baking powder, την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στα υγρά υλικά μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ προσεκτικά να μην ρίξουμε τον όγκο που έχει δημιουργηθεί από το χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (30x20εκ.) και στρώνουμε το μείγμα μας να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C
- Βγάζουμε το γλυκό μας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Έπειτα κόβουμε σε μερίδες και όσο είναι ζεστή η πορτοκαλόπιτα μας ρίχνουμε το σιρόπι σε όλο το γλυκό.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Video
Notes
ΤIPS
Η πορτοκαλόπιτα μας ταιριάζει τέλει με μια μπάλα παγωτό βανίλια (Δείτε εδώ συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια)
Επίσης μπορείτε να διατηρήσετε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο, είναι πραγματικά απίθανη όταν είναι δροσερή.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr