Το παιδί μου έχει διαγνωστεί με κοιλιοκάκη, τώρα τι πρέπει να κάνω;

0

 

Το παιδί σας μόλις διαγνώστηκε με κοιλιοκάκη και σας είπαν ότι πρέπει να υιοθετήσει μια δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Για τους περισσότερους από εμάς, αυτή η προοπτική μπορεί να μας συντρίψει ψυχολογικά.  Άραγε θα μπορέσει το παιδί μου να ξαναφάει κανονικά; Να είστε βέβαιοι ότι εσείς και το παιδί σας μπορείτε να το καταφέρετε τα πάντα, γιατί έχετε πολύ δύναμη μέσα σας και το παιδί σας είναι ένας μικρός αλλά πανίσχυρος πολεμιστής!

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και ακολουθήστε αυτά τα πρώτα βήματα για το παιδί σας, λίγη οργάνωση θέλει και το μικρό σας θα ζήσει μια σωματικά και συναισθηματικά υγιή ζωή χωρίς γλουτένη.

Δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα για να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση στη δίαιτα χωρίς γλουτένη.

 

  1. Μετά τη διάγνωση, κλείστε ένα ραντεβού με ένα διαιτολόγο για να σας καθοδηγήσει στο διατροφικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει μια πλήρης και σωστή δίαιτας χωρίς γλουτένη για παιδιά.

 

  1. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα προϊόντων για να δώσουμε ιδέες για τα γεύματα.

Εκτυπώστε το έγγραφο «Εβδομαδιαίο μενού χωρίς γλουτένη για παιδιά» στον ιστότοπό μας για να ξεκινήσετε. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού εβδομάδας.

 

  1. Τώρα που το παιδί σας χρειάζεται να τρώει χωρίς γλουτένη, θα χρειαστεί να διαβάζετε τις ετικέτες των συστατικών για να επιβεβαιώσετε ότι δεν περιέχουν γλουτένη. Ως αποτέλεσμα του νόμου περί επισήμανσης τροφίμων και του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών, τα 8 κορυφαία αλλεργιογόνα πρέπει να αναφέρονται σαφώς στις ετικέτες των συστατικών. Το σιτάρι είναι ένα από τα κορυφαία 8 και είναι εύκολο να βρεθεί στις ετικέτες. Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατάσταση του προϊόντος χωρίς γλουτένη, καλέστε τον κατασκευαστή.

 

  1. Μπείτε στη διαδικασία να συνταγογραφήσετε μηνιαίες συνταγές ειδικών τροφίμων, ώστε κάθε μήνα να λαμβάνετε επιστροφή χρήματων έως 150€, για προϊόντα χωρίς γλουτένη. Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Εδώ μπορείτε να δείτε τα τρόφιμα που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ. Εδώ μπορείτε να βρείτε οδηγίες για ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών.

 

  1. Σταδιακά μέσα από τις συνταγές μας θα μάθετε να μαγειρεύετε μόνοι σας κάποια φαγητά προσαρμοσμένα σε δίαιτα ελεύθερης γλουτένης ώστε να μην λείψει τίποτα στο παιδί σας.

 

Verified by MonsterInsights