Πως κάνω αίτημα ηλεκτρονικά για αποζημίωση των τροφίμων χωρίς γλουτένη

0

Πλέον εκτός από την υποβολή των δικαιολογητικών στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΠΥ, έχουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε τα δικαιολογητικά και ηλεκτρονικά.

Δείτε ΕΔΩ ποια τρόφιμα αποζημιώνει ο EOΠΥΥ

 

Οι αγορές σας πρέπει να γίνονται εντως του 10ημέρου που αναγράφεται στη συνταγή σας.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει όποτε θέλετε.

Η διαδικασία είναι εύκολή.

 

Παρακάτω σας δίνουμε αναλυτικές οδηγίες για ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών.

  1. Κάνετε Είσοδο στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, με τα στοιχεία εισόδου σας. Απαραίτητο είναι να έχετε πρόσβαση στον Ατομικό Φάκελο Υγείας. Πατήστε ΕΔΩ για πληροφορίες και οδηγίες.

 

 

2. Στην επόμενη σελίδα επιλέγουμε «Παροχές»

 

 

 

3. Μεταφερόμαστε την σελίδα που πρέπει να συμπληρώσουμε τα στοιχεία εισόδου μας του «Φακέλου Ασφάλισης Υγείας». Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε είσοδο με τα στοιχεία του ΤΑΧΙΝΕΤ

 

 

4. Πλέον είμαστε μέσα στο «Φακέλου Ασφάλισης Υγείας». Όπως θα δείτε έχει διάφορες δραστηριότητες. Εμείς θα πατήσουμε στο σημείο που γράφει «Ατομικά αιτήματα παροχών» είτε από την κεντρική μας οθόνη είτε από την λίστα αριστερά της οθόνης μας.

 

 

Στην περίπτωση που κάνετε αίτημα για το παιδί σας ή άλλο μέλος της οικογένειας σας που είναι ασφαλισμένο από εσάς, θα πρέπει πρώτα να γράψετε το ΑΜΚΑ του στο πεδίο με τον φακό στην πάνω αριστερή γωνία. Όταν εμφανιστούν τα στοιχεία του εξαρτώμενου μέλους, τότε θα επιλέξετε «Ατομικά αιτήματα παροχών».

 

 

5. Στην επόμενη σελίδα στο “Θέμα Αιτήματος”, επιλέγουμε “Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής” και συμπληρώνουμε τον Ταχυδρομικό Κώδικα της κατοικίας μας.

Συμπληρώνουμε όλα τα πεδία με αστεράκι και στο Αιτούμενο Ποσό, συμπληρώνουμε το ποσό της απόδειξης μας. Η αποζημίωση για τους ενήλικες ανέρχεται στα 100€ ενώ για τα παιδιά στα 150€. Ως ασφαλισμένοι έχουμε συμμετοχή 10%

Στο σημείο που αναγράφει “Διαθέσιμες”, επιλέγουμε την διαθέσιμη παροχή και πατώντας το βελάκι που δείχνει δεξιά την μεταφέρουμε στο δεξί πεδίο.

 

 

6. Στη συνέχεια, στο πρώτο πεδίο πρέπει να ανεβάσουμε ένα pdf αρχείο με την απόδειξη αγοράς μπροστά και πίσω όψη με σφραγίδα του καταστήματος αγοράς, στην περίπτωση που πρόκειται για απόδειξη ταμιακής μηχανής.

Προσοχή όλα τα σκευάσματα πρέπει να αναγράφουν Χωρίς Γλουτένη (Χ.Γ.)

Στο δεύτερο πεδίο ανεβάζουμε pdf αρχείο με φωτογραφία από το βιβλιάριο τραπέζης μας, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είμαστε δικαιούχος ή πρώτος συνδικαιούχος.

Εδώ σας παραθέτω link με το οποίο μπορείτε να μετατρέπεται τις φωτογραφίες σας σε pdf 

και με αυτο το link μπορείτε να μετατρέπεται πολλές φωτογραφίες σε έαν pdf αρχειο

Το αρχείο που θα ανεβάσετε πρέπει να είναι ένα pdf, στην περίπτωση που έχετε πολλές αποδείξεις το αρχείο σας πρέπει και πάλι να είναι με όσες σελίδες χρειάζεστε.

Eπίσης πρέπει να τσεκάρουμε και τα τρία κουτάκια και τέλος επιλέγουμε Υποβολή Αιτήματος.

 

 

7. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια παράληψη στην φόρμα αιτήματος, το σύστημα μας ενημερώνει ότι το Αίτημα μας έχει υποβληθεί με επιτυχία.

 

8. Μπορείτε να ελέγχετε την πορεία του Αιτήματος σας από τον αρχικό πίνακα, επιλέγοντας Ατομικές Παροχές.

 

Verified by MonsterInsights