Πως να αποξηράνετε μυρωδικά

0

μυρωδικά χωρίς γλουτένη

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε μυρωδικά στο ντουλάπι σας που μοσχοβολάνε σαν νά είναι φρέσκα και χωρίς ίχνη γούμενης.

Η διαδικασία για να τον αποξηράνετε είναι πολύ εύκολη. Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να αποξηράνουμε δυόσμο, βασιλικό, δεντρολίβανο και άλλα μυρωδικά.

Τα μυρωδικά είτε τα αγοράζουμε από το μανάβικο, είτε τα κόβουμε από την γλάστρα μας.

 

Αρχικά κόβουμε τα φύλλα  από το κοτσάνι και τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Στην συνέχεια τα στεγνώνουμε. Παίρνουμε χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.

Πάνω στο χαρτί κουζίνας βάζουμε τα στεγνά φύλλα των μυρωδικών και τα αφήνουμε μέσα στο σπίτι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεραθούν.

Τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα μέσα στο βάζο, χωρίς να τα  τρίψουμε.

Όταν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε από το βάζο, τα τρίβουμε εκείνη την στιγμή και τα βάζουμε στο φαγητό.

Verified by MonsterInsights