Πως ανοίγω λογαριασμό στον ατομικό φάκελο υγείας

0

Μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, προωθεί την χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Με την χρήση του ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν δαπάνες υπηρεσιών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ και είναι καταγεγραμμένες στα Πληροφοριακά Συστήματά του.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, μέσω του ΦΑΥ  προσφέρονται περισσότερες υπηρεσίες και πληροφορίες, όπως ο προγραμματισμός ραντεβού για την προμήθεια ΦΥΚ από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία αιτήσεων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ) για την χορήγηση ΦΥΚ, κ.α.

Οδηγίες εγγραφής:

Είσοδος στον ΕΟΠΠΥ 

 

  1. Επιλέγουμε το “Φάκελο Ασφάλισης Υγείας” όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία

 

 

2. Στην επόμενη σελίδα επιλέξτε «Φάκελος Ασφάλισης Υγείας», και θα μεταφερθείτε στην σελίδα στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε “Εγγραφή Ασφαλισμένου για χρήση του φακέλου”

Μπορείτε να μεταφερθείτε κατευθείαν στην σελίδα εγγραφής, με το παρακάτω link “Εγγραφή Ασφαλισμένου για χρήση του φακέλου”

 

 

 

3. Στο επόμενο βήμα μεταφερόμαστε στην σελίδα « Διαχείριση Λογαριασμού/Πιστοποίηση Ασφαλισμένων» και επιλέγουμε Εγγραφή Χρήστη

 

 

4. Στη σελίδα «Πιστοποίηση μέσω ΑΑΔΕ» επιλέγουμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

5. Mεταφερόμαστε στη σελίδα εισόδου της ΑΑΔΕ, στην οποία και συμπληρώνουμε τους κωδικούς εισόδου του TAXIS μας και πατάμε Είσοδος.

 

 

6. Στην επόμενη σελίδα πατάμε Εξουσιοδότηση

 

 

7. Έχουμε πλέον μεταφερθεί στο σημείο που πρέπει να συμπληρώσουμε την αίτηση. Κάποια στοιχεία μας είναι ήδη συμπληρωμένα και κάποια πρέπει να τα συμπληρώσουμε εμείς.

Διαβάστε πολύ καλά τις οδηγίες που δίνονται στην αρχή και ακολουθήστε τα βήματα που σας ζητώνται.

 

 

8. Αφού κάνουμε αποθήκευση, θα μας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα, το οποίο μας ενημερώνει ότι η επιτυχία του αιτήματος ήταν επιτυχής.

Verified by MonsterInsights