Ταπιόκα

0

Η ταπιόκα είναι ένα αμυλούχο προϊόν που παρασκευάζεται από τη ρίζα της κασάβα. Το είδος αυτό είναι ιθαγενές στη Βόρεια Περιοχή της Βραζιλίας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Το φυτό μεταφέρθηκε από τους Πορτογάλους και Ισπανούς εξερευνητές στο μεγαλύτερο τμήμα των Δυτικών Ινδιών και τις ηπείρους της Αφρικής και Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν. Σήμερα, καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου.

 

Το άμυλο ταπιόκας μοιάζει στην όψη και την υφή με χοντρό αλεύρι, είναι άοσμο και άγευστο. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν πυκνωτικός παράγοντας για ζύμες, πίτες, σούπες, κρέμες και ως υποκατάστατο για το αλεύρι.

Αν χρειάζεται να πάρετε γρήγορα βάρος, η ταπιόκα μπορεί να σας βοηθήσει. Ένα φλιτζάνι ξηρές πέρλες ταπιόκας έχουν 544 θερμίδες και 135 υδατάνθρακες.

Οι άνθρωποι που περιορίζουν την κατανάλωση υδατανθράκων ή ανησυχούν για το πώς τα άμυλα επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να αντιλαμβάνονται την ταπιόκα ως ανθυγιεινή. Η αλήθεια είναι πως τα επίπεδά της είναι υψηλά στην κλίμακα του γλυκαιμικού δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό.

 

 

Η ταπιόκα είναι σχεδόν καθαρό άμυλο, επομένως είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από υδατάνθρακες.

 

Περιέχει μόνο μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, λιπών και ινών.

Επιπλέον, περιέχει μόνο μικρές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Τα περισσότερα από αυτά ανέρχονται σε λιγότερο από το 1% του συνιστάμενου ημερήσιου ποσού σε μία μερίδα. 28 γραμμάρια από ξηρά μαργαριτάρια ταπιόκας περιέχει 100 θερμίδες.

Λόγω της έλλειψης πρωτεϊνών και θρεπτικών ουσιών, η ταπιόκα είναι θρεπτικά κατώτερη από τους περισσότερους κόκκους και αλεύρια. Στην πραγματικότητα, η ταπιόκα μπορεί να θεωρηθεί ως “άδειες” θερμίδες. Παρέχει ενέργεια χωρίς σχεδόν καθόλου απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Δεν προκαλεί αλλεργίες.

Δεν περιέχει γλουτένη

Δεν έχει χοληστερόλη.

 

Έχει Φυτικές Ίνες.

Είναι Ευκολοχώνευτη.

Βοηθάει Την Αύξηση Του Βάρους.

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλα άλευρα χωρίς γλουτένη 

Verified by MonsterInsights