Αφράτη πίτσα χωρίς ζύμωμα-χωρίς γλουτένη

Αφράτη πίτσα χωρίς ζύμωμα-χωρίς γλουτένη

0

Το να πετύχουμε τραγανή κρούστα  και αφράτο εσωτερικό στη ζύμη της πίτσας χωρίς γλουτένη τώρα πια είναι τόσο εύκολο σαν παιχνίδι!

Μετά από πολλές προσπάθειες και μελέτη, έφτιαξα μια ζύμη για πίτσα που είναι πεντανόστιμη και απίθανα εύκολη αφού δεν χρειάζεται καν ζύμωμα.

 

Δείτε εδώ συνταγή για Σπιτικά πεϊνιρλί χωρίς γλουτένη

 

Αφράτη πίτσα χωρίς ζύμωμα-χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 40 minutes
Course Snack
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 80 γρ. καλαμποκαλεύρο χ.γ.
  • 80 γρ. ρυζάλευρο χ.γ.
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ ψύλλιο
  • 1 φακελάκη ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 250 γρ. νερό ζεστό περίπου στους 40°C
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξανθάνη
  • 30 γρ. λιναρόσπορος σπασμένος

Instructions
 

  • Ξεκινάμε με την προετοιμασία της μαγιάς.
    Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γρ. νερό, τη μαγιά και 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε.
    Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Στο μείγμα το υγρών, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το ρυζάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το ψύλλιο, το baking powder, την ξανθάνη, τον λιναρόσπρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πολύ μαλακή ζύμη σας πηχτό κουρκούτι.
  • Σκεπάζουμε το μπολ μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
  • Καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη ζύμη.
    Την απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Το ταψί που χρησιμοποίησα εγώ είναι 37 εκ.
    Σε περίπτωση που η σπάτουλα σας κολλάει στην ζύμη αλείψτε την με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C
  • Βγάζουμε τη ζύμη μας από τον φούρνο και την γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.
    Σάλτσα, μπέικον, ζαμπόν, πιπεριές, τυρί ή ότι άλλο φανταστείτε.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο της πίτσας για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε!!!

Video

Keyword πίτσα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

Συνοδεύστε την πίτσα σας με μια μπύρα χωρίς γλουτένη. Εδώ θα βρείτε πλήρη λίστα με τις μπύρες χωρίς γλουτένη

Tags:


Verified by MonsterInsights