26 Αυγ Πίτα του αγρού χωρίς γλουτένη
Posted at 13:24h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορα Πιάτα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα του αγρού χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- ½ κούπα γιαούρτι
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1½ κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης φρέσκιες
- 5 πιπεριές πράσινες (κέρατο)
- 15 ντοματίνια
- 150 γρ. μπέικον
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα
Instructions
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το λάδι, το αλάτι, το πίπερι, το γιαουρτι, το γάλα, την πάπρικα και την ρίγανη.
- Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε το μπέικον και την φέτα σε μικρά κομμάτια.
- Στο μείγμα μας με τα υγρά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να ομογενοποιήθει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια, τη φέτα, τη γραβιέρα και το κομμένο μπέικον και ανακατευούμε.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψάκι και στρώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μας να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr