26 Αυγ Πίτα του αγρού χωρίς γλουτένη
Posted at 13:24h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορα Πιάτα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε εδώ συνταγές για πίτες χωρίς γλουτένη

Πίτα του αγρού χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- ½ κούπα γιαούρτι
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1½ κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης φρέσκιες
- 5 πιπεριές πράσινες (κέρατο)
- 15 ντοματίνια
- 150 γρ. μπέικον
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα
Instructions
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το λάδι, το αλάτι, το πίπερι, το γιαουρτι, το γάλα, την πάπρικα και την ρίγανη.
- Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε το μπέικον και την φέτα σε μικρά κομμάτια.
- Στο μείγμα μας με τα υγρά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να ομογενοποιήθει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια, τη φέτα, τη γραβιέρα και το κομμένο μπέικον και ανακατευούμε.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψάκι και στρώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μας να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr