Πατατόπιτα χωρίς γλουτένη

Πατατόπιτα χωρίς γλουτένη

0

Αν έχετε πατάτες μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την πεντανόστιμη πατατόπιτα, πολύ εύκολα και γρήγορα,

αφού δεν  χρειάζεται φούρνο. Μια τραγανή κρούστα περιβάλλει μια κρεμώδης καρδιά από λιωμένο τυρί και ζαμπόν. Θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε, είναι σίγουρη επιτυχία.

 

Δείτε εδώ συνταγή για Αλευρόπιτα χωρίς γλουτένη

 

Πατατόπιτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course σνακ
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 300 γρ. Πατάτες
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 200 γρ. mozzarella
  • ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό.
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σπάμε με ένα πιρούνι και τις λιώνουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το πουρέ πατάτας, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη ρίγανη, το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα αρκετά μαλακό.
  • Παίρνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα στο τηγάνι μας.
    Στρώνοντας το με την ανάποδη του κουταλιού. Αν σας κολλάει το μείγμα στο κουτάλι, μπορείτε να τοβουτάτε σε λίγο νερό.
  • Πάνω από τη στρώση του μείγματος μας, του απλώνουμε το μισό τυρί, τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια και απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μας.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.

Video

Keyword πατάτες, πίτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet