01 Ιούλ Pancakes γεμιστά με τραγανή πραλίνα χωρίς γλουτένη | American style stuffed pancakes
Posted at 21:14h
in Αυγά, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γρήγορες Συνταγές, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Πρωινό, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα αφράτα pancakes γεμισμένα με τραγανή πραλίνα χωρίς γλουτένη.
Μπορείτε να τα απολαύσετε έτσι ή να τα γαρνίρετε με σιρόπι καραμέλας, μέλι, maple syrup ή λίγο ακόμα από την φανταστική τραγανή πραλίνα.
Για την τραγανή πραλίνα δείτε εδώ
Pancakes γεμιστά με τραγανή πραλίνα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 260 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη Για το αλεύρι δείτε εδώ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη Για το baking powder δείτε εδώ
- ⅔ κ.γ. ξανθάνη χωρίς γλουτένη Για την ξανθάνη δείτε εδώ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 100 γρ. τραγανή πραλίνα Για την πραλίνα δείτε εδώ
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την ξανθάνη και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα κουζίνας να αφρατέψουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.Η υφή του πρέπει να είναι σαν αυτή του κέικ προκειμένου να πετύχουμε φουσκωτά και αφράτα pancakes, όπως αυτά που φτιάχνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε βούτυρο, αλλά μετά από λίγο το βούτυρο θα καεί και ίσως πικρίσει.
- Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας στο τηγάνι και προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα.Βάζουμε από πάνω άλλη μια κουταλιά από το μείγμα μας και απλώνουμε ελαφρώς δημιουργώντας στρογγυλό σχήμα.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.Πως ξέρουμε πότε είναι έτοιμη η μια πλευρά για να γυρίσουμε τo pancake;Όταν από την πάνω πλευρά αρχίζουν να δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες, τότε ξέρουμε ότι πρέπει να γυρίσουμε το pancake και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
- Σερβίρουμε με φράουλες και μύρτιλα ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή μπορούμε να γαρνίρουμε με την ίδια πραλίνα, σιρόπι καραμέλας, φράουλας, σοκολάτας ή maple syrup.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Pancakes γεμιστά με τραγανή πραλίνα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
193
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
43
mg
14
%
Sodium
76
mg
3
%
Potassium
142
mg
4
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
143
IU
3
%
Calcium
116
mg
12
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr