27 Σεπ Μπατζίνα με τυρί και καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
Posted at 19:53h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορες Συνταγές, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Τυρί
Η Μπατζίνα είναι μια πίτα που φτιάχνεται κυρίως στη Θεσσαλία, έχει διάφορες παραλλαγές, με κολοκύθι ή με χόρτα.
Η δική μας μπατζίνα είναι με τυρί, χωρίς γλουτένη και το κυριότερο χωρίς κόπο.
Φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο και είναι πεντανόστιμη.
Δείτε εδώ συνταγή για παναριστά Σνίτσελ χοιρινά χωρίς γλουτένη
Μπατζίνα με τυρί και καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. φέτα
- 230 γρ. καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη Για το καλαμποκάλευρο δείτε εδώ
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 70 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. γιαούρτι
- 3 αυγά
- 100 ml. γάλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη Για το Baking powder δείτε εδώ
- πιπέρι χωρίς γλουτένη Για το πιπέρι δείτε εδώ
- δυόσμος
- σουσάμι χωρίς γλουτένη Για το σουσάμι δείτε εδώ
Instructions
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το πιπέρι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, θέλουμε να φτιάξουμε έναν ωραίο χυλό.
- Προσθέτουμε τη φέτα αφού πρώτα την έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε αραιά λίγα κομματάκια φέτα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά και απολαμβάνουμε.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr