23 Ιαν Μυρμηγκάτο σιροπιαστό και σοκολατένιο χωρίς γλουτένη
Posted at 11:31h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Πρωινό, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα κέικ διαφορετικό από τα άλλα και μάλιστα χωρίς γλουτένη. Είναι σαν να τρως πάστα αλλά είναι κέικ και το καλύτερο απ’ όλα δεν τρίβεται.
Το μυστικό είναι στο ελαφρύ σιρόπι του και στην επικάλυψη της σοκολάτας.
Το καλοκαίρι διατηρείτε στο ψυγείο και μπορείτε να το απολαύσετε δροσερό!

Μυρμηγκάτο σιροπιαστό και σοκολατένιο χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Equipment
- 1 ταψί 35x25 εκ.
Ingredients
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
Για το κέικ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. γάλα
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 κ.σ. baking powder χ.γ.
- 1 κ.γ. ξανθάνη Μάθετε τι είναι η ξανθάνη
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ. σοκολάτα τρούφα
- ½ κ.γ. αλάτι
Για την γκανάζ σοκολάτας
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Instructions
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ξανά ανακατέψουμε
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό κέικ.
Για την γκανάζ σοκολάτας
- Ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα μας.
Για το κέικ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τις βανιλίνες και δυο κουταλιές από το αλεύρι για να μην φαίνεται το μείγμα μας σαν να έχει κόψει
- Αρχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ταυτόχρονα τα αυγά μας ένα ένα.Χρειάζεται να χτυπήσουμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά προκειμένου να αφρατέψει το μείγμα μας καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο από το αλεύρι, το baking powder, την ξανθάνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.
- Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψί που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 50-60 λεπτά.
- Ελέγχουμε το κέικ αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα.
Για τη σύνθεση
- Τρυπάμε το κέικ μας μέχρι κάτω με μια μεγάλη οδοντογλυφίδα, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.
- Περιχύνουμε το κέικ μας παντού με το σιρόπι και το αφήνουμε για λίγο να απορροφηθεί.
- Απλώνουμε την γκανάζ σε όλη την επιφάνεια του κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα μας και να σταθεροποιηθεί.
- Καλή απόλαυση!!!
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr