Εύκολη μηλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς φούρνο

Εύκολη μηλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς φούρνο

0

 

Κανείς δε μπορει να αντισταθεί σε ένα κομμάτι ή και δύο από αυτήν την πολύ εύκολη μηλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς φούρνο.

Είναι οικονομική, μπορείτε να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα, με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και είναι απίστευτα νόστιμη!!!

Δεν την ψήνουμε στον φούρνο αλλά στο τηγάνι, με καραμελωμένα μήλα και αρωματική αφράτη ζύμη.

 

Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς φούρνο

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Course Γλυκά, πρωινό
Servings 12 μερίδες
Calories 260 kcal

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 125 γρ. γιαούρτι
  • 50 ml. γάλα
  • 100 ml. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. μαρμελάδα
  • 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια

Για τα καραμελωμένα μήλα

  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα μας και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το γάλα, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Στο μείγμα μας βάζουμε το κομμένο μήλο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Τοποθετούμε τα μήλα μας γύρω-γύρω σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε για 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
  • Βάζουμε το μείγμα μας πάνω στα μήλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτρια πρός χαμηλή θερμοκρασία.
  • Ελέγχουμε τη ζύμη μας αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα.
  • Τουμπάρουμε τη μηλόπιτα μας σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρουμε.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς φούρνο
Amount per Serving
Calories
260
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
32
mg
11
%
Sodium
 
41
mg
2
%
Potassium
 
84
mg
2
%
Carbohydrates
 
38
g
13
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
23
g
26
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
119
IU
2
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword μηλόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet