04 Δεκ Τα πιο τέλεια Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη | Gluten Free Melomakarona!
Posted at 08:01h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Τα τέλεια μελομακάρονα πρέπει να είναι τραγανά απέξω και τέλεια μελωμένα από μέσα!
Δείτε όλα τα μυστικά για τα πιο τέλεια μελομακάρονα που θα σας ξετρελάνουν!!! Πολύ εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία!
Φτιάχνονται πολύ εύκλα και γρήγορα με υλικά που έχουμε στο σπίτι.
Δοκιμάστε και την συνταγή για τους αφράτους “κουραμπιέδες” χωρίς γλουτένη, που λιώνουν στο στόμα!
Δείτε εδώ συνταγές χωρίς γλουτένη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη της Άννας
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το σιρόπι
- 250 ml. νερό
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Για τη ζύμη
- 135 ml. ηλιέλαιο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 70 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 ml. χυμός πορτοκάλι
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. καλαμποκάλευρο
- ½ κ.γ. ξανθάνη
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
Για το σερβίρισμα
- χοντροκομμένα καρύδια
- μέλι
Instructions
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ξανά ανακατέψουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού αφού τον ανακατέψουμε με τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και την ξανθάνη.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα ίσα να απορροφηθούν τα άλευρα.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο κλασικό τους σχήμα ή σε ότι σχήμα επιθυμείτε.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε ελαφριές τρυπούλες
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά στον αέρα.
- Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα βάζουμε καυτά στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει μέλι και καρύδια και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Video
Notes
Για τα πιο τέλεια μελομακάρονα ακολουθήστε τις πιο κάτω οδηγίες
- Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας υλικά
- Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη για να μην κορδώσει και σφίξει
- Δεν φτιάχνουμε μεγάλες δόσεις για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα υλικά μας και το ζύμωμα.
- Χρησιμοποιούμε τη ζύμη άμεσα καθώς περιέχει σόδα.
- Ψήνουμε ένα ταψί κάθε φορά.
- Το σιρόπι που μας περισσεύει το κρατάμε σε ένα βάζο για να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Nutrition
Nutrition Facts
Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη της Άννας
Amount per Serving
Calories
273
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
8
g
Sodium
28
mg
1
%
Potassium
28
mg
1
%
Carbohydrates
48
g
16
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
34
g
38
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
15
IU
0
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
23
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr