30 Μαρ Μαρμελάδα φράουλα χωρίς γλουτένη
Posted at 18:34h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Φρούτα
Δείτε εδώ συνταγή για cheescake φράουλα χωρίς γλουτένη

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς γλουτένη
μύρισε άνοιξη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
Instructions
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να σταθούν για ένα βράδυ στο ψυγείο να κατεβάσει τα υγρά της η φράουλα και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία της φράουλας. Πότε-πότε τις ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασάι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμιλή θερμοκρασία.
- Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
- Με ένα Multi χειρός, όπως είναι το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, λιώνουμε τις φράουλες πολύ ή λιγότερο ανάλογα με την προτίμηση μας.
- Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
- Για να καταλάβω ότι έχει δέσει σωστά η μαρμελάδα, βγάζω μια μικρή ποσότητα σε ένα ρηχό πιατάκι και το αφήνω να κρυώσει. Έπειτα με το δάχτυλο μας τραβάμε μια γραμμή στο κέντρο της ποσότητας της μαρμελάδας που έχουμε βάλει στο πιατάκι, αν δεν ενωθεί και αφήσει ένα «ρυάκι» σημαίνει ότι είναι καλά δεμένη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα
- Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω), με αυτόν τον τρόπο τα βάζα θα σφραγίσουν.Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.
Notes

- Όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα, θα σας φαίνεται αρκετά αραιή η πυκνότητα της. Όμως όσο θα κρυώνει, θα αρχίσει να σφίγγει και να στέκεται. Αν χρειαστεί, αφού κρυώσει τελείως ελέγχετε την πυκνότητά της και την ξαναβράζετε για λίγα επιπλέον λεπτά, να δέσει σωστά.
- Να θυμάστε ότι όσο περισσότερη ώρα βράζετε μια μαρμελάδα, τόσο περισσότερο εξατμίζονται τα υγρά, ψήνεται η ζάχαρη-καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της, με αποτέλεσμα να σκουραίνει και η μαρμελάδα. Υπολογίστε βράσιμο γύρω στα 25΄ σε δυνατή φωτιά, για μαρμελάδα με υπέροχο χρώμα και άρωμα, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε γιατί θα κολλήσει στην κατσαρόλα.
- Δείτε εδώ πώς αποστειρώνουμε τα βάζα μας. Αποστείρωση βάζων
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr