Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη | Gluten free Greek donuts with honey and cinnamon

0

Λουκουμάδες μαμαδίστικοι κα πεντανόστιμοι.

Ένα γρήγορο γλυκό που όλοι μας αγαπάμε, μια συνταγή που όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε και δεν θα την αλλάζετε!

Είναι πολύ εύκολα να τους φτιάξετε, με τραγανή κρούστα και μαλακό εσωτερικό, ζεστοί, με μπόλικο μέλι και κανέλα!

Παραμένουν φαντατικοί ακόμα και 3 ημέρες μετά.

Θα τους φτιάχνεται συνέχεια!!!

 

Δείτε εδώ συνταγή για κρέπες χωρίς γλουτένη

Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη

Τραγανοί και πεντανόστιμοι

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 40 minutes
Cook Time 13 minutes
Course Γλυκά
Servings 8 μερίδες
Calories 203 kcal

Ingredients
  

  • 500 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις Δείτε εδώ για το αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα
  • 650 ml. νερό το νερό πρέπει να το ρυθμίσετε ανάλογα με τον τύπο του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Ηλιέλαιο ή Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα Δείτε εδώ για κανέλα χωρίς γλουτένη

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό  και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το χλιαρό γάλα και το υπολοιπο νερό.
    Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός.
    Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  • Μόλις φουσκώσει ηζύμη είναι έτοιμη για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες μας.
  • Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε λάδι.
  • Για να ρίξουμε τους λουκουμάδες στο λάδι, χρησιμοποιούμε δυο κουτάλια ή το ειδικό μηχάνημα για λουκουμάδες.
  • Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι. 
  • Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
203
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
4
mg
1
%
Sodium
 
40
mg
2
%
Potassium
 
48
mg
1
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
51
IU
1
%
Calcium
 
78
mg
8
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword γλυκό, ζύμη, λουκουμάδες, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

 

Δείτε εδώ συνταγή για το Πως να φτιάξετε σε 30 λεπτά λαχταριστά Brownies σοκολάτας χωρίς γλουτένη – gluten free Μπράουνις!



Verified by MonsterInsights