13 Απρ Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη
Δείτε εδώ συνταγή για κρέπες χωρίς γλουτένη

Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη
Τραγανοί και πεντανόστιμοι
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. αλύερι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 10 γρ. ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα νερό περίπου
- Ηλιέλαιο ή Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Instructions
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στην μέση μια λακκουβίτσα, βάζουμε την μαγιά, τη μία κουταλιά ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με λίγο από το αλεύρι να γίνει ένα μικρό κουρκούτι. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Έπειτα προσθέτουμε την βανίλινη, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός, σταδιακά προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χυλό.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει ηζύμη είναι έτοιμη για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες μας.
- Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε λάδι.
- Για να ρίξουμε τους λουκουμάδες στο λάδι, χρησιμοποιούμε δυο κουτάλια ή το ειδικό μηχάνημα για λουκουμάδες.
- Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι.
- Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα.
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr