Λουκουμάδες παραλίας χωρίς γλουτένη | Gluten free greek donuts

Λουκουμάδες παραλίας χωρίς γλουτένη | Gluten free greek donuts

0

 

Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο θα φτιάξετε τους καλύτερους λουκουμάδες παραλίας χωρίς γλουτένη!

Είναι αφράτοι, μυρωδάτοι και γεμάτοι γλυκές παιδικές αναμνήσεις.

Δοκιμάστε τους και δεν θα σταματάτε να τους φτιάχνετε.

 

Κορμός με 3 υλικά χωρίς γλουτένη – Σοκολατένιο σαλάμι ψυγείου χωρίς γλουτένη

Λουκουμάδες παραλίας χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 1 hour
Course Dessert, Γλυκά, παιδικα γεύματα
Servings 11 λουκουμάδες
Calories 213 kcal

Ingredients
  

  • 300 γρ. αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη Για το αλεύρι πατήστε εδώ
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. γάλα
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. κρυσταλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

Instructions
 

  • Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και 3 κ.σ. από το αλεύρι.
    Αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε ένα γρήγορο προζύμι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το γάλα, το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά.
  • Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε.
    Η ζύμη μας θα είναι μαλακή και θα κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε την ζύμη μας και κάνουμε μερικά διπλώματα.
    Την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα και με ύψος 1εκ.
  • Με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά σχήματα 10-12εκ.
    Για την τρύπα στην μέση χρησιμοποιούμε ένα μικρότερο σχήμα (2εκ.) π.χ.το ανάποδο από μια μύτη κορνέ.
  • Κόβουμε μικρά τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας διαστάσεων 14x14 εκ. για να φουσκώσουν πάνω οι λουκουμάδες και να μη χαλάσει το σχήμα τους στην μεταφορά για το τηγάνισμα.
  • Τοποθετούμε κάθε λουκουμά πάνω σε μια λαδόκολλα, σκεπάζουμε με ένα νάιλον και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σπορέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί. (Δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να μείνουν μαλακοί.
  • Μεταφέρουμε 2-3 λουκουμάδες στο τηγάνι με τη βοήθεια της λαδόκολλας και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ενδιάμεσα χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην καούν.
  • Αφαιρούμε τους λουκουμάδες και τους μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βουτάμε έναν έναν λουκουμά στο μπολ με τη ζάχαρη έτσι ώστε να πασπαλιστούν καλά και από τις 2 πλευρές.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους λουκουμάδες και σερβίρουμε.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Λουκουμάδες παραλίας χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
213
% Daily Value*
Fat
 
5
g
8
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
0.2
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
25
mg
8
%
Sodium
 
56
mg
2
%
Potassium
 
17
mg
0
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
20
g
22
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
146
IU
3
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Iron
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword λουκουμάδες
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights