Limoncello χωρίς γλουτένη

Limoncello χωρίς γλουτένη

0

 

Όταν έχετε λεμόνια, φτιάξτε λεμονάδα…λέει ο λαός.

Τί γίνεται όμως με τις φλούδες από τα λεμόνια..; Με αυτήν τη συνταγή για πολύ εύκολο limoncello, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τις φλούδες.

 

Limoncello χωρίς γλουτένη

Παραδοσιακή Ιταλική συνταγή

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course Ποτά
Servings 2 μπουκάλια

Ingredients
  

  • 6 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
  • 500 ml βότκα από πατάτα ή βεβαιωθείτε ότι είναι gluten free
  • 500 ml. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη

Instructions
 

  • Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε με ένα piler τα λεμόνια, προσεκτικά παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας και όχι το λευκό στρώμα γιατί πικρίζει.
  • Σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει ερμητικά βάζουμε τις φλούδες και τη βότκα.
  • Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε.
  • Βάζουμε το βάζο σε ένα ντουλάπι και μια φορά την ημέρα το ανακινούμε. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει για 7 ημέρες.
  • Μετά από 7 ημέρες, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 3 λεπτά για να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι προσθέτουμε στο σιρόπι, το μείγμα λεμόνια-βότκα, συγκρατώντας τις φλούδες.
  • Ανακατεύουμε και γεμίζουμε 2 μπουκάλια.
  • Κρατήστε το limoncello στα μπουκάλια για μια εβδομάδα πριν το σερβίρετε.
  • Κρατήστε τα μπουκάλια στο ψυγείο, το limoncello είναι φανταστικό όταν είναι κρύο.
  • Επίσης, δοκιμάστε να γεμίσετε μικρά ποτηράκια με Limoncello και να τα βάλετε για 2 ώρες πριν τα σερβίρετε στην κατάψυξη, όταν τα βγάλετε από την κατάψυξη θα είναι σαν σορμπέ...απλά φανταστικό!!!

Notes

Keyword limoncello, λεμόνι, λικερ
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet