05 Μάι Limoncello χωρίς γλουτένη
Posted at 10:14h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ροφήματα & Ποτά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Φρούτα
Όταν έχετε λεμόνια, φτιάξτε λεμονάδα…λέει ο λαός.
Τί γίνεται όμως με τις φλούδες από τα λεμόνια..; Με αυτήν τη συνταγή για πολύ εύκολο limoncello, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τις φλούδες.

Limoncello χωρίς γλουτένη
Παραδοσιακή Ιταλική συνταγή
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 6 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
- 500 ml βότκα από πατάτα ή βεβαιωθείτε ότι είναι gluten free
- 500 ml. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
Instructions
- Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε με ένα piler τα λεμόνια, προσεκτικά παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας και όχι το λευκό στρώμα γιατί πικρίζει.
- Σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει ερμητικά βάζουμε τις φλούδες και τη βότκα.
- Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε.
- Βάζουμε το βάζο σε ένα ντουλάπι και μια φορά την ημέρα το ανακινούμε. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει για 7 ημέρες.
- Μετά από 7 ημέρες, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 3 λεπτά για να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι προσθέτουμε στο σιρόπι, το μείγμα λεμόνια-βότκα, συγκρατώντας τις φλούδες.
- Ανακατεύουμε και γεμίζουμε 2 μπουκάλια.
- Κρατήστε το limoncello στα μπουκάλια για μια εβδομάδα πριν το σερβίρετε.
- Κρατήστε τα μπουκάλια στο ψυγείο, το limoncello είναι φανταστικό όταν είναι κρύο.
- Επίσης, δοκιμάστε να γεμίσετε μικρά ποτηράκια με Limoncello και να τα βάλετε για 2 ώρες πριν τα σερβίρετε στην κατάψυξη, όταν τα βγάλετε από την κατάψυξη θα είναι σαν σορμπέ...απλά φανταστικό!!!
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr