27 Απρ Κέικ Δίχρωμο Βανίλια – Κακάο (Μαρμπέ) χωρίς γλουτένη
Posted at 13:18h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε εδώ συνταγή για Γρήγορο επιδόρπιο σε 5 λεπτά χωρίς αλεύρι-χωρίς ζάχαρη

Κέικ Δίχρωμο Βανίλια – Κακάο (Μαρμπέ) χωρίς γλουτένη
Παιδικές αναμνήσεις
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 250 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 3 βανιλίνες
- ξύσμα πορτκάλι
- 200 γρ. γάλα
- 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα
- 5 κ.σ. κακάο
Instructions
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στην μεσαία σκάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα μας προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα πάλι μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας το γάλα, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι ρίχνοντας μέσα τη σόδα και ανακατεύοντας και 2 κουταλιές αλεύρι. Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές από το αλεύρι ώστε να δέσει το κέικ γιατί σε αυτή τη φάση το μείγμα δείχνει σαν να έχει κόψει.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά από μέσα προς τα έξω με μια σπάτουλα, για να μην πέσει το φούσκωμα που έχει ήδη το μείγμα μας.
- Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε τα 2/3 του μείγματος μας.
- Στο 1/3 που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε το κακάο μας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Βάζουμε το μείγμαμε το κακάο και αυτό στην φόρμα μας και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τα δυο μείγματα χωρίς όμως να γίνουν ένα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-60 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, στη μεσαία θέση.
- Μετά από 15 λεπτά μπορούμε να ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει.
Notes

- Αφού κρυώσει μπορούμε είτε να το αφήσουμε ως έχει είτε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή να το γλασάρουμε.
- Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο μας για να μην πέσει το κέικ μας.
- Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί, όταν παρέλθει ο χρόνος ψησίματος το τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί.
- Το μείγμα μας πρέπει να γεμίζει την φόρμα μας κατά 2/3 ή και λιγότερο, ώστε να έχει χώρο να φουσκώσει.
- Tην ποσότητα της ζάχαρης μπορείτε να τη ρυθμίσετε ανάλογα με το πόσο γλυκό προτιμάτε το κέικ.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr