11 Ιαν Εύκολες καριόκες χωρίς γλουτένη, χωρίς μπισκότα και λακτόζη
Posted at 17:31h
in Iνδική καρύδα, Party Menu, Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ξηροί καρποί, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Η πιο πετυχημένη συνταγή για υπέροχες Καριόκες χωρίς γλουτένη!
Ένα εύκολο και σοκολατένιο γλυκό χωρίς μπισκότα και λακτόζη που το κάνει ταυτόχρονα το απόλυτο κέρασμα αλλά και νηστίσιμο ή vegan.
Μπορείτε να το απολαμβάνεται χωρίς τύψεις αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην πραγματικότητα το κάνουν superfood.

Καριόκες χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου Δείτε εδω πως φτιάχνουμε αλέυρι αμυγδάλου
- 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. καρύδα τριμμένη
- 20 ml. κονιάκ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο φυτικό
- 1 βανιλίνη
- 300 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τα χοντροκομμένα καρύδια, την τριμμένη καρύδα, την βανιλίνη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας. Δείτε εδώ πως λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο
- Στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τη ζάχαρη και όσο είναι ζεστή η κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε το ρευστό μείγμα στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.Θα χρειαστεί να ζυμώσουμε και με το χέρι ώστε να σμίξουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε διαφανή μεμβράνη και σχηματίζουμε ένα σφιχτό ρολό σαν σαλάμι.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σκληρύνει ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε το ρολό μας από το ψυγείο και αμέσως κόβουμε φέτες πάχους 1,5 εκ.
- Λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στην κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθεί γύρω γύρω με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Τοποθετούμε τις καριόκες πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Δεν χρειάζεται να τα βάλετε στο ψυγείο.
- Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Καριόκες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
211
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
40
mg
2
%
Potassium
48
mg
1
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
145
IU
3
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
18
mg
2
%
Iron
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr