11 Ιαν Εύκολες καριόκες χωρίς γλουτένη, χωρίς μπισκότα και λακτόζη
Posted at 17:31h
in Iνδική καρύδα, Party Menu, Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ξηροί καρποί, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Η πιο πετυχημένη συνταγή για υπέροχες Καριόκες χωρίς γλουτένη!
Ένα εύκολο και σοκολατένιο γλυκό χωρίς μπισκότα και λακτόζη που το κάνει ταυτόχρονα το απόλυτο κέρασμα αλλά και νηστίσιμο ή vegan.
Μπορείτε να το απολαμβάνεται χωρίς τύψεις αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην πραγματικότητα το κάνουν superfood.
Δείτε εδώ συνταγές με σοκολάτα χωρίς γλουτένη
Καριόκες χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου Δείτε εδω πως φτιάχνουμε αλέυρι αμυγδάλου
- 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. καρύδα τριμμένη
- 20 ml. κονιάκ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο φυτικό
- 1 βανιλίνη
- 300 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τα χοντροκομμένα καρύδια, την τριμμένη καρύδα, την βανιλίνη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας. Δείτε εδώ πως λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο
- Στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τη ζάχαρη και όσο είναι ζεστή η κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε το ρευστό μείγμα στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.Θα χρειαστεί να ζυμώσουμε και με το χέρι ώστε να σμίξουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε διαφανή μεμβράνη και σχηματίζουμε ένα σφιχτό ρολό σαν σαλάμι.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σκληρύνει ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε το ρολό μας από το ψυγείο και αμέσως κόβουμε φέτες πάχους 1,5 εκ.
- Λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στην κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθεί γύρω γύρω με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Τοποθετούμε τις καριόκες πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Δεν χρειάζεται να τα βάλετε στο ψυγείο.
- Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Καριόκες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
211
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
40
mg
2
%
Potassium
48
mg
1
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
145
IU
3
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
18
mg
2
%
Iron
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr