Εύκολες καριόκες χωρίς γλουτένη, χωρίς μπισκότα και λακτόζη

Εύκολες καριόκες χωρίς γλουτένη, χωρίς μπισκότα και λακτόζη

0

 

Η πιο πετυχημένη συνταγή για υπέροχες Καριόκες χωρίς γλουτένη!

Ένα εύκολο και σοκολατένιο γλυκό χωρίς μπισκότα και λακτόζη που το κάνει ταυτόχρονα το απόλυτο κέρασμα αλλά και νηστίσιμο ή vegan.

Μπορείτε να το απολαμβάνεται χωρίς τύψεις αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην πραγματικότητα το κάνουν superfood.

 

Καριόκες χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Χρόνος στο ψυγείο 2 hrs
Course Γλυκά
Servings 25
Calories 211 kcal

Ingredients
  

  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου Δείτε εδω πως φτιάχνουμε αλέυρι αμυγδάλου
  • 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 20 ml. κονιάκ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τα χοντροκομμένα καρύδια, την τριμμένη καρύδα, την βανιλίνη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας.
    Δείτε εδώ πως λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο
  • Στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τη ζάχαρη και όσο είναι ζεστή η κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το ρευστό μείγμα στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
    Θα χρειαστεί να ζυμώσουμε και με το χέρι ώστε να σμίξουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε διαφανή μεμβράνη και σχηματίζουμε ένα σφιχτό ρολό σαν σαλάμι.
  • Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σκληρύνει ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε ομοιόμορφα.
  • Βγάζουμε το ρολό μας από το ψυγείο και αμέσως κόβουμε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • Λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στην κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθεί γύρω γύρω με τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Τοποθετούμε τις καριόκες πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Δεν χρειάζεται να τα βάλετε στο ψυγείο.
  • Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Καριόκες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
211
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Sodium
 
40
mg
2
%
Potassium
 
48
mg
1
%
Carbohydrates
 
12
g
4
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
145
IU
3
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Iron
 
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword γλυκό, κεράσματα, σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet