Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη

Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη

0

 

Σιροπιαστή και αρωματική καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη, όνειρο!!! Φτιάξτε την παραδοσιακή και σιροπιαστή καρυδόπιτα εύκολα και γρήγορα!

 

Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Cook Time 50 mins
Course Γλυκά
Servings 16 μερίδες
Calories 363 kcal

Ingredients
  

Για το σιρόπι

  • 500 ml. νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για την καρυδόπιτα

  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 κ.γ. ξανθάνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Instructions
 

Για το σιρόπι

  • Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε και την καρυδόπιτα. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστή καρυδόπιτα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ξανα ανακατέψουμε.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καρυδόπιτα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους από τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Σε ένα τρίτο μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ξανθάνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και τα καρύδια.
  • Στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και του βούτυρο, βάζουμε διαδοχικά την μισή μαρέγκα, το μισό μείγμα των ξηρών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η καρυδόπιτα μας και την βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Κόβουμε σε μερίδες και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
    Αφήνουμε όλο το βράδυ να απορροφήσει το σιρόπι.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
363
% Daily Value*
Fat
 
17
g
26
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
0.3
g
Polyunsaturated Fat
 
7
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
61
mg
20
%
Sodium
 
93
mg
4
%
Potassium
 
100
mg
3
%
Carbohydrates
 
51
g
17
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
38
g
42
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
298
IU
6
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
45
mg
5
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword καρυδόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet