16 Νοέ Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη
Posted at 17:29h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Ξηροί καρποί, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σιροπιαστή και αρωματική καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη, όνειρο!!! Φτιάξτε την παραδοσιακή και σιροπιαστή καρυδόπιτα εύκολα και γρήγορα!
Δείτε εδώ συνταγές για γλυκά χωρίς γλουτένη

Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το σιρόπι
- 500 ml. νερό
- 450 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
Για την καρυδόπιτα
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 150 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
- 1 κ.γ. ξανθάνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
Instructions
Για το σιρόπι
- Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε και την καρυδόπιτα. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστή καρυδόπιτα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ξανα ανακατέψουμε.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την καρυδόπιτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα σε σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους από τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε ένα τρίτο μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ξανθάνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και τα καρύδια.
- Στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και του βούτυρο, βάζουμε διαδοχικά την μισή μαρέγκα, το μισό μείγμα των ξηρών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά
- Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η καρυδόπιτα μας και την βγάζουμε από τον φούρνο.
- Κόβουμε σε μερίδες και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.Αφήνουμε όλο το βράδυ να απορροφήσει το σιρόπι.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Καρυδόπιτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
363
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.3
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
61
mg
20
%
Sodium
93
mg
4
%
Potassium
100
mg
3
%
Carbohydrates
51
g
17
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
38
g
42
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
298
IU
6
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
45
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr