10 Οκτ Κανταΐφι χωρίς γλουτένη
Posted at 17:27h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Ξηροί καρποί, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κλασικά αγαπημένο κανταΐφι τώρα και χωρίς γλουτένη. Τέλεια σιροπιασμένο στο εσωτερικό του και τραγανό εξωτερικά!
Μετά από αρκετές προσπάθειες δημιούργησα την τέλεια συνταγή και τώρα μπορούμε να το απολαμβάνουμε και εμείς που ακολουθούμε δίαιτα ελεύθερη γλουτένης.
Δείτε εδώ συνταγές για γλυκά χωρίς γλουτένη
Κανταΐφι χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το κανταΐφι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- ½ κούπα νισεστές
- 1½ κούπα νερό
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη σύνθεση του γλυκού
- 80 γρ. καρύδια
- 80 γρ. φιστίκια αιγίνης
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για το σιρόπι
- 160 ml. νερό
- 225 γρ. ζάχαρη
- ½ λεμόνι χυμός
- 1 φλούδα από λεμόνι
Instructions
Για το κανταΐφι
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι, τον νισεστέ, το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχει κανένας σβώλος από αλεύρι.
- Παίρνουμε ένα σακουλάκι τροφίμων ή ένα κορνέ μιας χρήσης και βάζουμε μέσα το χυλό.
- Ανοίγουμε στη μύτη του κορνέ μια πολύ μικρή τρυπούλα, ώστε να τρέχει ο χυλός σαν τρίχα.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή την κρεπιέρα (αν διαθέτετε), να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας σε ομόκεντρους κύκλους χωρίς να ακουμπάνε οι γραμμές μεταξύ τους η μια την άλλη.Δείτε αναλυτικές οδηγίες στο βιντεάκι παρακάτω.
- Μόλις αρχίσουν οι γραμμές να συρρικνώνοντα με μια ξύλινη κουτάλα τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε και την φλούδα λεμονιού και δεν ξανά ανακατεύουμε για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι μας.
- Βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, τα φιστίκια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ώστε να χοντροκοπούν οι ξηροί καρποί.
Για την σύνθεση του γλυκού.
- Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Καλύπτουμε το ένα μέρος με μια νωπή πετσέτα για να μην στεγνώσει και το μέρος που κρατήσαμε, το ξάνουμε καλά ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους οι ίνες και να μην υπάρχουν κόμποι.
- Το χωρίζουμε στα τρία, το απλώνουμε στην επιφάνεια μας , το βουτυρώνουμε, βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση μας στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας και τις άκρες.
- Επαναλαμβάνουμε και με την ποσότητα που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
- Βάζουμε τα κανταΐφάκια μας σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους.
- Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο όλα μας τα κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1½ ώρα.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, αφού έχει πάρει και ωραίο χρώμα, το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με λίγα χοντροκομμένα φιστίκια και σερβίρουμε.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr