26 Οκτ ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ | Gluten Free polenta dessert with chocolate
Posted at 19:54h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ρύζι, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή σιμιγδαλένιου χαλβά χωρίς γλουτένη που θα φτιάξετε στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, που θα τον λατρέψουν όλοι!
ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 200 γρ. σιμιγδάλι ρυζιού χωρίςγλουτένη Για το σιμιγδάλι ρυζιού χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη Για το καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη χωρίς γλουτένη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι
- 700 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φέτα πορτοκάλι
Instructions
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κανέλα και το πορτοκάλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση (1-2 λεπτά).
Για τον χαλβά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι ρυζιού, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι χωρίς να καεί.
- Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι σταδιακά και πολύ προσεκτικά για να μην καούμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι μας και να δημιουργηθεί μια παχιά ζύμη
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.
- Στρώνουμε το μισό μείγμα σε ένα τσέρκι πατώντας το με ένα κουτάλι.
- Στο υπόλοιπο μισό μείγμα προσθέτουμε 100 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα στο τσέρκι και πατάμε με ένα κουτάλι να ισιώσουμε την επιφάνεια.
- Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια την λιωμένη κουβερτούρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Amount per Serving
Calories
381
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
10
g
Sodium
6
mg
0
%
Potassium
72
mg
2
%
Carbohydrates
61
g
20
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
39
g
43
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
17
mg
2
%
Iron
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr