Γλυκό κρέμα με ινδική καρύδα χωρίς γλουτένη

Γλυκό κρέμα με ινδική καρύδα χωρίς γλουτένη

0

 

Αυτό το πολύ εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι κρέμα – καρύδα έχει τρελάνει το διαδίκτυο.

Είναι δροσερό, ελαφρύ, χωρίς γλουτένη, χωρίς αυγά, χωρίς ζελατίνη και θα γίνει ανάρπαστο!!!

 

Γλυκό κρέμα με καρύδα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 hours
Χρόνος στο ψυγείο 4 hours
Course Γλυκά
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

Για την κρέμα

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. corn flour
  • 1 βανιλίνη
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος

Για τη σαντιγί

  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη

Για τη συρναμολόγηση

  • 100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • 50 γρ. φυστίκια αιγίνης ανάλατα καθαρισμένα και σπασμένα

Instructions
 

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα, βάζετε τα 400ml γάλατος την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τις βανιλίνες σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε.
  • Σε ένα μπολάκι βάζετε τα 100ml γάλατος και το κόρν φλάουερ. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
  • Ανεβάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια με υψηλή φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια ώστε να μην κολλήσει η κρέμα σας στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μετά από λίγο θα δείτε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για τη σαντιγί

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
    Προσέχουμε να μην χτυπήσει περισσότερο απ' ότι πρέπει γιατί μπορεί η σαντιγί να κόψει.
  • Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.

Για την συρναμολόγηση

  • Σε ένα ταψάκι περίπου 22x30 εκ. απλώνουμε την τριμμένη καρύδα, σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε από πάνω προσεκτικά την κρέμα και τη στρώνουμε όμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω από την κρέμα την σαντιγί. Την στρώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόρφα.
  • Κόβουμε σε 12 κομμάτια και ρίχνουμε λίγα φυστίκια αιγίνης πάνω σε κάθε κομμάτι.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας όπως είναι ή να τυλίξουμε ελαφρώς την μια πλευρά (Δείτε το βίντεο)
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
Keyword ινδική καρύδα, κρέμα, φυστίκα αιγίνης
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights