Γιουβέτσι χωρίς γλουτένη

Γιουβέτσι χωρίς γλουτένη

0

Γιουβέτσι χωρίς γλουτένη

κλασικό, μαμαδίστικο, υπέροχο!

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 1 minute
Cook Time 40 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 5 μερίδες

Ingredients
  

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 2/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γρ. κριθαράκι χωρίς γλουτένη
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

Instructions
 

Για το κοκκινιστό

  • Πλένουμε το μοσχάρι και ταφήνουμε για λίγο να φύγουν τα πολλά νερά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ¼ ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τα κομμάτια κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή να μην το τριπάτε με το πιρούνι και χάσει τα υγρά του.
  • Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί .
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκόολ . Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι χωρίς γλουτένη και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι εντελώς.
    Με αυτόν τον τρόπο το κριαθαρακί μας δεν θα λασπώσει.
  • Σουρώνουμε το κριθαράκι και το αδειάζουμε στο ταψί μας, προσθέτουμε το κοκκινιστό μοσχάρι και περιχύνουμε με όλη τη σάλτσα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα ανακατεύουμε και  να χρειαστεί προσθέτουμε βραστό νερό.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με το τυρί μας και το αφήνουμε για λίγο να γκραντιναριστεί.

Notes

 
  1. Βγάζουμε το γιουβέτσι από το φούρνο, όσο ακόμα το κριθαράκι κρατάει λίγο και είναι ακόμα αρκετά ζουμερό. Αφήστε το γιουβέτσι ζουμερό όπως το βγάζετε από το φούρνο, να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας σας για να τραβήξει ακόμα λίγο υγρό από το ταψί και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ζυμαρικού. Έτσι, θα παραμείνει σπυρωτό και ζουμερό ταυτόχρονα.
  2. Αντί για χυμό ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρεσκοτριμμένες ντομάτες.
  3. Προτεινόμενο κρέας είναι το μοσχάρι ποντίκι. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσίκι ή ακόμα και κοτόπουλο.
Keyword γιουβέτσι, κριθαράκι, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights