14 Μαρ Γαύρος στο τηγάνι χωρίς γλουτένη με ελάχιστο λάδι
Posted at 09:01h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορες Συνταγές, Θαλασσινά, Θαλασσινά & Ψάρια, Καλαμπόκι, Κατηγορίες Συνταγών, Κυρίως Γεύματα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψάρι
Τραγανός τηγανητός γαύρος με ελάχιστο λάδι και χωρίς γλουτένη.
Ετοιμάζεται πολύ εύκολα και είναι πεντανόστιμος.
Μπορείτε να τον συνδυάσετε με σπιτική ταραμοσαλάτα χωρίς γλουτένη και φρεσκομαγειρεμένα χόρτα εποχής.
Για το πανάρισμα χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο και αυτό είναι που του δίνει επιπλέον νοστιμιά και τραγανότητα.
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Equipment
- 1 τηγάνι 28εκ.
Ingredients
- 1 κιλό γαύρος Για να γίνει πιο τραγανός, επιλέγουμε λεπτό γαύρο.
- 2 κ.γ αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο πολύ καλά αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Το αφήνουμε στην άκρη να σταγγίξει το νερό.
- Βάζουμε τον γαύρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει το αλάτι και το ελαιόλαδο σε όλα τα ψαράκια, προσέχοντας να μην τον σπάσουμε.
- Πασπαλίζουμε τον μαριναρισμένο γαύρο με καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει το καλαμποκάλευρο σε όλα τα ψάρια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ. ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και στρώνουμε με στρόγγυλη φορά τον γαύρο στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε για 4-6 λεπτά
- Με την βοήθεια ενός πιάτου τον γυρνάμε από την άλλη πλευρά προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά για 4-6 λεπτά.
- Σερβίρουμε όπως είναι με το σχήμα που έχει πάρει.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr