Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη σε 5 λεπτά

Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη σε 5 λεπτά

0

 

Έχετε φανταστεί πεντανόστιμα τυροπιτάκια στο λεπτό και μάλιστα χωρίς γλουτένη? Αγνά υλικά, ελάχιστος χρόνος και τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα. Ιδανικά για το σχολείο, το κολατσιό αλλά και τα πάρτι!!!

 

Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη σε 5 λεπτά

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course σνακ, τυροπιτάκια
Servings 40 τυροπιτάκια

Ingredients
  

  • 550 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 400 γρ. τριμμένη φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 1 αυγό για το άλλειμα
  • σουσάμι

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας την τριμμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα και ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη μας θα είναι κάπως τριφτή και λαδερή.
  • Σχηματίζουμε μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο.
Keyword τυροπιτάκια
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet