18 Ιαν Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη σε 5 λεπτά
Posted at 16:49h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Πίτες, Πρωινό, Σνάκς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Τυρί
Έχετε φανταστεί πεντανόστιμα τυροπιτάκια στο λεπτό και μάλιστα χωρίς γλουτένη? Αγνά υλικά, ελάχιστος χρόνος και τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα. Ιδανικά για το σχολείο, το κολατσιό αλλά και τα πάρτι!!!
Δείτε εδώ συνταγές για πεντανόστιμες πίτες χωρίς γλουτένη
Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη σε 5 λεπτά
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 550 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 170 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. baking powder
- 400 γρ. τριμμένη φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι
- 1 αυγό για το άλλειμα
- σουσάμι
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας την τριμμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα και ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη μας θα είναι κάπως τριφτή και λαδερή.
- Σχηματίζουμε μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr