25 Απρ Κείκ τιγρέ χωρίς γλουτένη που δεν τρίβεται
Posted at 11:01h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτή η συνταγή είναι ότι πιο νόστιμο μπορείτε να φτιάξετε για ένα κέικ σοκολάτα-βανίλια χωρίς γλουτένη, με υπέροχη εμφάνιση και το κυριότερο χρησιμοποιώντας ένα μυστικό υλικό δεν τρίβεται, ακόμα και μέρες μετά!!!
Το μυστικό υλικό είναι πολύ εύκολο να το βρείτε, πολύ υγιεινό και δεν είναι τίποτα άλλο από ζελέ λιναρόσπορου.
Το ζελέ λιναρόσπορου αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό την γλουτένη, δημιουργώντας συνοχή στη ζύμη μας και δίνοντας την υγρασία που χρειάζεται ώστε το κέικ μας να μην τρίβεται.
Δείτε εδώ πως να φτιάξετε πολύ εύκολα το ζελέ λιναρόσπορου, αλλά και την διατροφική του αξία.
Κείκ τιγρέ χωρίς γλουτένη που δεν τρίβεται
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 250 γρ. αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 350 ml. γάλα
- 2 βανιλίνες
- 500 γρ. αλεύρι που φουκώνει μόνο του χωρις γλουτένη
- 3 κ.σ. κακάο χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. ζελέ λιναρόσπορου δείτε εδώ πως να φτιάξετε το ζελέ λιναρόπορου
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 8-10 λεπτά, έτσι θα αφρατέψει το μείγμα μας και θα γίνει το κέικ πιο αέρινο.
- Προσθέτουμε τις βανιλίνες, 250 γρ. από το γάλα 3 κουταλιές από το αλεύρι, το ζελέ λιναρόσπορου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από μέσα προς τα έξω, ώστε να μην πέσει ο όγκος του μείγματος μας.
- Βάζουμε την μισή ποσότητα σε ένα δεύτερο μπόλ και προσθέτουμε το κακάο, τα 100 ml. γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε διαδοχικά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα κέικ βανίλιας στο κέντρο της φόρμας και έπειτα από πάνω ακριβώς μια μικρή ποσότητα από το κέικ κακάο.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα μας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες.Η φόρμα μας θα πρέπει τουλάχιστον κατά ⅓ να είναι κενή ώστε να έχει περιθώριο να φουσκώσει το κέικ μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr