Cake pops χωρίς γλουτένη

Cake pops χωρίς γλουτένη

0

 

Τα cake pops είναι μια υπέροχη συνταγή για να χρησιμοποιήσετε το κέικ που σας έχει περισσέψει ή δεν σας φούσκωσε όπως θα θέλατε.

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και θα θελήσουν να σας βοηθήσουν στην παρασκευή τους.

Επίσης είναι φανταστική ιδέα για κέρασμα σε παιδικό πάρτυ.

Δείτε εδώ συτναγή για Μπάρες χωρίς γλουτένη

Cake pops χωρίς γλουτένη

Γλειφιτζούρια σοκολάτας

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Servings 20 cake pops

Ingredients
  

  • 500 γρ. κέικ χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. κακάο σε περίπτωση που το κέικ σας δεν είναι κέικ σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • τρούφα σοκολάτας χρωματιστή

Instructions
 

  • Βάζουμε το κέικ στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το καάκο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Θέλουμε το μείγμα να βγει αρκετά μαλακό.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη πέριπου στο μέγεθος ενός καρυδιού το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλήτικο χαρτί.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας.
  • Λιώνουμε τη σοκολατα μας σε μπεν μαρι και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Παίρνουμε ξυλάκια για γλυφιτζούρια και βουτάμε την μια άκρη τους στη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να κολλήσεουν πάνω τα μπαλάκια.
  • Καρφώνουμε τα ξυλάκια πάνω στα μπαλάκια και τα βάζουμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγέιο.
  • Βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τρούφα της αρεσκίας μας.
  • Τοποθετούμε τα καλαμάκια όρθια μέσα σε ένα ποτήρι ή πάνω σε ένα φελιζό χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μπορείτε να τα συσκευάσετε με σελοφάν και χρωματιστές κορδελίτσες.

Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights