Banoffee χωρίς γλουτένη

Banoffee χωρίς γλουτένη

0

Με μεγάλη χαρά σας συστήνω το banoffee χωρίς γλουτένη. Η πρώτη αντίδραση στην πρώτη μπουκιά είναι ένα επιφώνημα…..μμμμμμμ!!!!!!

Αυτή η συνταγή ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξω ένα banoffee εφάμιλλο του κλασσικού αλλά χωρίς γλουτένη, όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ…αλλά πολύ πιο νόστιμο.

Ξεκινάμε με μια μυρωδάτη βάση, ελαφριά στην γεύση και γλυκιά όσο πρέπει, χωρίς να βαραίνει το στομάχι αφού δεν περιέχει μπισκότα και έξτρα λιπαρά.

Συνεχίζουμε με την dulce de leche (καραμέλα γάλακτος) που αποθεώνεται με μια στρώση μπανάνας.

Η τελευταία στρώση, μια ελαφριά σαντιγί, εξισορροπεί την έντονη γλύκα της καραμέλας…και στην κορφή τριμμένη σοκολάτα. Απ’ όλα έχει αυτό το banoffee… το μόνο που δεν έχει είναι γλουτένη.

Υ.Γ. Φτιάχνεται super εύκολα και γρήγορα!

 

Δείτε εδώ συνταγή για τούρτα παγωτό χωρίς γλουτένη

Banoffee χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Χρόνος στο ψυγείο 2 hours
Course Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 10 μερίδες

Ingredients
  

Για τη βάση

  • 150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 75 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 55 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλλα

Για τη dulce de leche

  • 90 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για τη σαντιγί

  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανιλίνη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για τη σύνθεση

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

Instructions
 

Για τη βάση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, την κανέλλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
  • Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας και δημιουργούμε με τα χέρια μας ένα γείσο. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Για τη dulce de leche

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμιλώνουμε τη φωτιά και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στην βάση μας
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε σε μια στρώση τις μπανάνες πάνω στο γλυκό.
  • Βάζουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγέιο
  • Μόλις κρυώσει το γλυκό μας, απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες τη σαντιγί και πασπαλίσουμε με την τιμμένη σοκολάτα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το banoffee χωρίς γλουτένη αμέσως ή να το ξαναβάλετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Keyword banoffee, μπανάνα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet



Verified by MonsterInsights