05 Σεπ Ατομικές πίτσες με μαλακή ζύμη χωρίς γλουτένη
Posted at 18:39h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορες Συνταγές, Κατηγορίες Συνταγών, Λουκάνικα/Αλλαντικά, Παιδικά Γεύματα, Πίτσα - Burgers - Σάντουιτς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές τις ατομικές πιτσούλες με μαλακή ζύμη χωρίς γλουτένη και το καλύτερο απ’ όλα είναι χωρίς μαγιά και γίνονται στο λεπτό!
Η ζύμη είναι τόσο νόστιμη και τραγανή που τρώγεται μετά μανίας!!!
Δείτε εδώ και άλλες συνταγές για πίτσα χωρίς γλουτένη
Εύκολη Πίτσα χωρίς γλουτένη
έτοιμη πραγματικά σε μισή ώρα
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξύδι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα
- 150 γρ. ντοματοχυμό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 5 φέτες Ζαμπόν της αρεσκίας σας
- 5 φέτες μπέικον
- 100 γρ. Τυρί μοτσαρέλα τρυμμένη
- 100 γρ. Τυρί έμενταλ τρυμμένο
- 2 πιπεριές πράσινες
Instructions
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μας και ανακατεύουμε καλά
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ξύδι,και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Κόβουμε η ζύμη μας σε πέντε ίσα μέρη
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι διαδοχικά, ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά, σε ατομικές πίτσες διαμέτρου περίπου 15 εκ.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τις βάσεις της πίτσας
Για τη σύνθεση της πίτσας
- Ήρθε η ωρα να βάλουμε τα υλικά μας πάνω στις πίτσες. Απλώνουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε με φέτες ζαμπόν και μπέικον, τις πιπεριές και τέλος το τριμμένο τυρί.
- Για τη γέμιση μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να χρησιμοποιήσετε τα υλικά της αρεσκίας σας.Επειδή οι πίτσες είναι ατομικές μπορείτε να βάλετε στην κάθε μια διαφορετικά υλικά ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός.
- Βάζουμε τις πίτσες στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου για 30 λεπτά.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr