07 Απρ Αλευρόπιτα χωρίς γλουτένη
Posted at 18:01h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορες Συνταγές, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, Παιδικά Γεύματα, Πίτες, Σνάκς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Όταν δεν έχετε χρόνο, σε λίγα λεπτά και με πολύ απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε αλευρόπιτα χωρίς γλουτένη. Είναι πεντανόστιμο σνακ και ιδανικό για το κολατσιό.
Δείτε εδώ συνταγή για Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. αλάτι
- 160 γρ. γάλα
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
- 100 γρ. γραβιέρα τρίμμενη
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, το γάλα, το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε εναλλάξ και σε δόσεις το αλεύρι και το νερό συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός χωρίς σβόλους.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ριχό ταψί 38-40εκ. αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο, κρατώντας αυτό που περισσεύει για μετά.
- Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί.
- Σε διάφορα σημεία, σε όλη την επιφάνεια βάζουμε το βούτυρο που μας περίσσεψε.
- Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Amount per Serving
Calories
188
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.002
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
40
mg
13
%
Sodium
314
mg
14
%
Potassium
41
mg
1
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
357
IU
7
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
138
mg
14
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr