15 Ιούλ Αφράτες Κυπριακές πίτες χωρίς γλουτένη | Gluten free Cypriot pitta bread
Posted at 19:12h
in Vegan, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Πίτες, Πίτσα - Burgers - Σάντουιτς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμί, Ψωμιά & Ζύμες
Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνω πολύ εύκολα αφράτες κυπριακές πίτες χωρίς γλουτένη!
Οι κυπριακές πίτες έχουν σχήμα οβάλ και συνήθως ανοίγονται και γεμίζονται με σουβλάκια και σεφτάλια και λίγη σαλάτα.
Εναλλακτικά μπορείτε να τις γεμίσετε με φέτες ντομάτα, αγγούρι, λίγο μαϊντανό, κρεμμύδια και πίκλες.
Το χειμώνα προσθέτουμε λίγο λάχανο με τριμμένο καρότο και χυμό λεμονιού.
Bao Buns χωρίς γλουτένη | Gluten-free Bao Buns
Αφράτες Κυπριακές πίτες χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 400 γρ. αλεύρι μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη Για το αλεύρι δείτε εδώ
- 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά χωρίς γλουτένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ψύλλιο χωρίς γλουτένη Για το ψύλλιο δείτε εδώ
Instructions
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό.Αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ψύλλιο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια ή το μίξερ. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
- Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ζύμωμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί και το ελαιόλαδο στο ζυμάρι μας.Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη μας και κάνουμε μερικά διπλώματα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 κομμάτια και τα μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
- Τοποθετούμε ένα μπαλάκι στην επιφάνεια μας και με τα χέρια μας το ανοίγουμε, δίνοντας του ενα μακρόστενο σχήμα μεγέθους 10x20cm περίπου.
- Σκεπάζουμε τις πίτες με ένα νάιλον και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε κάθε ζυμαράκι με λίγο ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε τις πίτες πάνω σε ταψί, το ποίο πρώτα το έχουμε βάλει στον φούρνο να κάψει.Προσοχή να μην καείτε αφού το ταψί καίει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220℃ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μόλις βγάλουμε τις πίτες από τον φούρνο τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις ανοίγουμε από την μια πλευρά, ώστε να είναι έτοιμες να τις γεμίσετε με οτι επιθυμείτε.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Αφράτες Κυπριακές πίτες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
234
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.03
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Sodium
68
mg
3
%
Potassium
1
mg
0
%
Carbohydrates
54
g
18
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
3
g
6
%
Calcium
2
mg
0
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr