Σάλτσα πέστο χωρίς γλουτένη

Σάλτσα πέστο χωρίς γλουτένη

0

 

Φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο, αυτή η κλασική συνταγή για σάλτσα πέστο, από την Γένοβα, μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, να απλωθεί σε ψωμάκια ή να προστεθεί σε μπιφτέκια.

 

Σάλτσα πέστο χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course σάλτσα

Ingredients
  

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 50 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 15 γρ. πεκορίνο (ή περισσότερη παρμεζάνα) ψιλοτριμμένο
  • 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Λιώνουμε το σκόρδο και το κουκουνάρι, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γουδί ή τον πολυκόφτη.
  • Προσθέτουμε το μισό αλάτι και το μισό βασιλικό και συνεχίζουμε να αλέθουμε. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλάτι.
  • Όταν ο λιωμένος βασιλικός απελευθερώσει τα πράσινα έλαιά του, προσθέτουμε το(τα) τυρί(α).
  • Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας καλα
  • Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά για να σχηματιστεί μια πάστα.
  • Βάζουμε τη σάλτσα πέστο σε ένα μικρό δοχείο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο τόσο, όσο να καλύψει την επιφάνεια. Διατηρείται για 2-3 μέρες στο ψυγείο.
Keyword πεστο, σάλτσες
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights