Φάβα χωρίς γλουτένη

Φάβα χωρίς γλουτένη

0

Φάβα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Cook Time 50 mins
Course ορεκτκά
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 300 γρ. φάβα
  • 700 ml νερό
  • 2 κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ κάππαρη
  • λεμόνι
  • 4 ντοματίνια
  • ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Πλένουμε τη φάβα, τη στραγγίζουμε και την βάζουμε μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας και ξαφρίζουμε αν χρειάζεται.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε σχεδόν να λιώσει από το βράσιμο.
  • Πολτοποιούμε τη φάβα μας με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.
  • Βάζουμε τη φάβα μας σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και την κάππαρη.
  • Απαραίτητα την ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Notes

Η φάβα μπορεί να γίνει όσο πηχτή ή όσο αραιή προτιμάτε. Να θυμάστε πάντα ότι όταν είναι ζεστή είναι αραιή και μόλις αρχίσει και κρυώνει, τότε αρχίζει και σταθεροποιείται.
Keyword όσπρια, φάβα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet