17 Μάι Φάβα χωρίς γλουτένη
Posted at 17:25h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Καθαρά Δευτέρα, Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ορεκτικά, Όσπρια, Όσπρια, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φάβα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 300 γρ. φάβα
- 700 ml νερό
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κ.σ κάππαρη
- λεμόνι
- 4 ντοματίνια
- ελαιόλαδο
Instructions
- Πλένουμε τη φάβα, τη στραγγίζουμε και την βάζουμε μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας και ξαφρίζουμε αν χρειάζεται.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά.
- Αφήνουμε σχεδόν να λιώσει από το βράσιμο.
- Πολτοποιούμε τη φάβα μας με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.
- Βάζουμε τη φάβα μας σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και την κάππαρη.
- Απαραίτητα την ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Notes
Η φάβα μπορεί να γίνει όσο πηχτή ή όσο αραιή προτιμάτε. Να θυμάστε πάντα ότι όταν είναι ζεστή είναι αραιή και μόλις αρχίσει και κρυώνει, τότε αρχίζει και σταθεροποιείται.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr