Τρουφάκια χωρίς γλουτένη

Τρουφάκια χωρίς γλουτένη

0

Τρουφάκια χωρίς γλουτένη

Λαχταριστά και πολύ εύκολα

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Χρόνος Αναμονής 1 hr
Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική Κουζίνα
Servings 12 τρουφάκια

Ingredients
  

  • 60 γραμμάρια αποξηραμενοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 60 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 50 γραμμάρια καρύδι ή αμύγδαλα
  • 2 κ.σ μέλι
  • 3 κ.σ κακάο
  • ινδοκάρυδο

Instructions
 

  • Τοποθετούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια ή τα αμύγδακα και τα χτυπάμε μεταξύ τους μέχρι να κοπούν και να γίνουν μια μάζα. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια της αρεσκίας μας.
  • Σε ένα πλατύ δοχείο βάζουμε το ινδικάρυδο και ρολάρουμε πάνω του τα μπαλάκια που έχουμε σχηματίσει, ώστε να καλυφθούν από ινδικάρυδο.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και τα σερβίρουμε.

Notes

Συμβουλές
  1. Κόψτε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια και αν είναι πολύ αποξηραμένοι βέλτε τους για λίγο στο νερό για να ενυδατωθούν, ώστε να βοηθήσετε το μηχάνημα να τα κόψει.
  2. Διατηρουνται εκτός ψυγείου.
Keyword καρύδα, τρουφακια, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet