31 Μαρ Τρουφάκια χωρίς γλουτένη
Posted at 15:33h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Φρούτα
Δείτε εδώ συνταγές για τρουφάκια καρύδας χωρίς γλουτένη
Τρουφάκια χωρίς γλουτένη
Λαχταριστά και πολύ εύκολα
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 60 γραμμάρια αποξηραμενοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 60 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 50 γραμμάρια καρύδι ή αμύγδαλα
- 2 κ.σ μέλι
- 3 κ.σ κακάο
- ινδοκάρυδο
Instructions
- Τοποθετούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια ή τα αμύγδακα και τα χτυπάμε μεταξύ τους μέχρι να κοπούν και να γίνουν μια μάζα. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια της αρεσκίας μας.
- Σε ένα πλατύ δοχείο βάζουμε το ινδικάρυδο και ρολάρουμε πάνω του τα μπαλάκια που έχουμε σχηματίσει, ώστε να καλυφθούν από ινδικάρυδο.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και τα σερβίρουμε.
Notes
Συμβουλές
- Κόψτε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια και αν είναι πολύ αποξηραμένοι βέλτε τους για λίγο στο νερό για να ενυδατωθούν, ώστε να βοηθήσετε το μηχάνημα να τα κόψει.
- Διατηρουνται εκτός ψυγείου.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr