06 Απρ Τιραμισού (Tiramisu) χωρίς γλουτένη
Posted at 17:03h
in Uncategorized, Αυγά, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Τυρί

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε σπιτικά σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη

Τιραμισού (Tiramisu) χωρίς γλουτένη
ιταλική συνταγή
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. mascarpone
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 ασπράδια αυγών
- 4 κρόκοι αυγών
- 500 γρ. γάλα
- 400 γρ. σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη
- 1 φλιτζάνι καφές espresso
- 80 γρ. κονιάκ
Instructions
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε και το mascarpone και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Ενώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας με το mascarpone με απαλές κινήσεις.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το καφέ, το γάλα και λίγη ζάχαρη ανάλογα με την προτίμηση μας, ώστε να μην είναι εντελώς πικρός. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σε ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε πολύ καλά με το σιρόπι του καφέ, σχεδόν να ποτίσουν.
- Αδειάζουμε πάνω από τα σαβαγιάρ την μισή ποσότητα της κρέμας και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την στρώση με ποτισμένα στο σιρόπι του καφέ σαβαγιάρ και από πάνω την κρέμα που μας έχει περισσέψει.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Το σερβίρουμε κόβοντας το σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζοντας τα με κακάο.
Notes

- Το tiramisu καλό είναι να το καταναλώνουμε μέσα σε 2 ημέρες.
- Αντί για mascarpone μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί Philadelphia
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr