Τζατζίκι χωρίς γλουτένη

Τζατζίκι χωρίς γλουτένη

0

Τζατζίκι χωρίς γλουτένη

παραδοσιακή ελληνική νοστιμιά

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Cook Time 9 mins
Course ορεκτκά
Servings 5 μερίδες

Ingredients
  

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό  
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δυόσμος ξερός
  • αλάτι

Instructions
 

  • Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη μαζί με το φλούδι του, όσο γίνεται κάθετα ώστε να πάρουμε μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τα σπόρια του.
  • Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε όσο θέλουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να βγάλει τα υγρά του.
  • Στύβουμε το τριμμένο αγγούρι καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή ξύδι επιπλέον και αναλόγως προσθέτουμε.
  • Συντηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες.

Notes

Keyword αγγούρι, γιαούρτι, ορεκτικά, τζατζίκι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet