14 Απρ Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη
Posted at 15:52h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Λαχανικά, Ορεκτικά, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη
Mε φύλλο κουρού
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Φύλλο Κουρού χωρίς γλουτένη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
- 160 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- αλάτι
Γέμιση
- 800 γρ σπανάκι
- 2 πράσα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 αυγά
- λάδι
- αλάτι & πιπέρι
- 400 γρ τυρί φέτα
- άνιθος
Instructions
Για το Φύλλο
- Λιώνουμε το βούτυρό σε ένα κατσαρολάκι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι του αυγού μας.
- Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας βγάζοντας ένα σχετικά μαλακό αποτέλεσμα
- Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να τσιγαριστούν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε να μαραθεί και αυτός.
- Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε χοντροκόψει.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι να χάσει τα υγρά του.
- Σε αυτό το διάστημα κόβουμε την φέτα κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα αυγά και τοπιπέρι της αρεσκείας μας.
- Στην κατσαρόλα μας ανακατεύουμε το μείγμα από το σπανάκι με το τυρί και τα αυγά. Αν χρειαστεία λατίζουμε.
Παρασκευή Πίτας
- Με τα χέρια κόβουμε τη μισή ζύμη, και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε δυο χαρτιά ψησίματος
- Με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στο βουτυρομένο ταψάκι μας.
- Προσθέτουμε τη γέμιση μας
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο που έχουμε ανοίξει, πάντα με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος.
- Χτυπάμε τον κρόκο από το αυγό, που κρατήσαμε, με μια κουταλιά γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας.
- Ψήνουμε στους 190ᵒC για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απολαμβάνουμε!
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr