Σκορδαλιά με πατάτα χωρίς γλουτένη

Σκορδαλιά με πατάτα χωρίς γλουτένη

0

Σκορδαλιά με πατάτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Course ορεκτκά
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 7 πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. ξύδι λευκό
  • αλάτι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν..
  • Σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Εναλλακτικά χτυπάμετο σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδί.
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν τις αφήνουμε περισσότερο γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.
  • Τις λιώνουμε στο πρες πουρέ ή με τον μύλο άλεσης και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο, το λάσι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει λεία υφή.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.
  • Όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.

Notes

 
Η σκορδαλιά είναι το τέλειο συνοδευτικό, με τί άλλο, με τον μπακαλιάρι φυσικά.
Εδώ θα βρείτε την πιο νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο κροκέτες. 
Keyword πατάτα, σκορδαλιά
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet