02 Μάι Σκορδαλιά με πατάτα χωρίς γλουτένη
Posted at 18:42h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ορεκτικά, Πατάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκορδαλιά με πατάτα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 7 πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. ξύδι λευκό
- αλάτι
- 200 γρ. ελαιόλαδο
Instructions
- Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν..
- Σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
- Εναλλακτικά χτυπάμετο σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδί.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν τις αφήνουμε περισσότερο γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.
- Τις λιώνουμε στο πρες πουρέ ή με τον μύλο άλεσης και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο, το λάσι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει λεία υφή.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.
- Όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.
Notes
Η σκορδαλιά είναι το τέλειο συνοδευτικό, με τί άλλο, με τον μπακαλιάρι φυσικά.
Εδώ θα βρείτε την πιο νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο κροκέτες.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr