04 Απρ Ρεβύθια σούπα χωρίς γλουτένη
Posted at 10:23h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κυρίως Γεύματα, Νηστίσιμα, Όσπρια, Όσπρια, Σούπες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ρεβύθια χωρίς γλουτένη
με πολύ λίγα υλικά
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. ρεβύθια
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. σόδα
- χυμός από 1 λεμόνι
Instructions
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς σε μπόλικο νερό
- Την επόμενη ημέρα βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε την σόδα, ανακατεύουμε καλά να πάει η σόδα παντού και αφήνουμε για μισή ώρα
- Ξεπλένουμε που καλά με άφθονο νερό να φύγει η σόδα από τα ρεβύθια.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 λεπτά
- Καθαρίστε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο για όσο χρειαστεί μέχρι να φύγει εντελώς
- Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι και αν χρειαστεί ξανά αφαιρείτε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό λάδι και ανακατεύετε.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην ξεφλουδιστούν, περίπου 1 ώρα.
- Στο τέλος, αφού βράσουν τα ρεβύθια, δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, έτσι η σούπα θα πυκνώσει και θα χυλώσει.
Notes
- Ο χρόνος βρασμού των οσπρίων είναι σχετικός και εξαρτάται πάντα από την ποιότητα των οσπρίων αλλά και το σωστό μούλιασμα από πριν.
- Αν χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό κατά την διάρκεια του βρασμού πρέπει να είναι ζεστό ώστε να μην κοπεί ο βρασμός των ρεβυθιών.
- Η σόδα βοηθάει τα ρεβύθια να μαλακώσουν, αλλά θέλουν καλό ξέπλυμα για να μην σκουρήνουν.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr