Πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη

0

 

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course πρωινό
Servings 1 βάζο

Ingredients
  

  • 140 γρ. Φουντούκια ωμά
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη χωρίς γλουτένη
  • 340 γρ. σοκολάτα γάλακτος χωρίς γλουτένη
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
  • Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν λίγο και οι φλούδες να αρχίσουν να ξεκολλάνε, περίπου για 12 λεπτά.
  • Τυλίξτε τα φουντούκια σε μια πετσέτα κουζίνας και τρίψτε τα δυνατά για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες φλούδες.
    Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  • Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι  ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε έναν πολυκόφτη (multi), τρίβουμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  • Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε τη λειτουργία του μηχανήματος.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε την επεξεργασία μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
  • Γεμίστε με την σπιτική πραλίνα σας ένα βάζο που κλείνει καλά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λάβετε υπόψη ότι θα πήξει καθώς κρυώνει.
  • Διατηρήστε την πραλίνα σας σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 εβδομάδες.

Notes

Keyword ζεστή σοκολάτα, πραλίνα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet