05 Μάι Πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη
Posted at 16:19h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 140 γρ. Φουντούκια ωμά
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη χωρίς γλουτένη
- 340 γρ. σοκολάτα γάλακτος χωρίς γλουτένη
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. σπορέλαιο ή λάδι καρύδας
- 1/2 κ.γ. Αλάτι
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
- Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν λίγο και οι φλούδες να αρχίσουν να ξεκολλάνε, περίπου για 12 λεπτά.
- Τυλίξτε τα φουντούκια σε μια πετσέτα κουζίνας και τρίψτε τα δυνατά για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες φλούδες. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε έναν πολυκόφτη (multi), τρίβουμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε τη λειτουργία του μηχανήματος.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε την επεξεργασία μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
- Γεμίστε με την σπιτική πραλίνα σας ένα βάζο που κλείνει καλά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λάβετε υπόψη ότι θα πήξει καθώς κρυώνει.
- Διατηρήστε την πραλίνα σας σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 εβδομάδες.
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr