03 Μάι Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι χωρίς γλουτένη
Posted at 09:47h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Λαχανικά, Λαχανικά, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. παντζάρια
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- καρύδια προαιρετικά
Instructions
- Πλένουμε καλά και βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους, χωρίς τα φύλλα.
- Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τα παντζάρια με τα χέρια, αφαιρείτε πολύ εύκολα.
- Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και τα καρύδια κομμένα σε πιο μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και την μαγιονέζα.
- Παίρνουμε τη μισή ποσότητα του γιαουρτιού και την ανακατεύουμε με τα παντζάρια.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα παντζάρια στο μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε το 1/3 του μπολ κενό.
- Γαρνίρουμε με ένα κουτάλι με το υπόλοιπο γιαούρτι που έχουμε κρατήσει.
- Την Βάζουμε στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr