Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι χωρίς γλουτένη

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι χωρίς γλουτένη

0

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Cook Time 29 mins
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 500 γρ. παντζάρια
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • καρύδια προαιρετικά

Instructions
 

  • Πλένουμε καλά και βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους,  χωρίς τα φύλλα.
  • Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα παντζάρια με τα χέρια, αφαιρείτε πολύ εύκολα.
  • Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και τα καρύδια κομμένα σε πιο μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και την μαγιονέζα.
  • Παίρνουμε τη μισή ποσότητα του γιαουρτιού και την ανακατεύουμε με τα παντζάρια.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα παντζάρια στο μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε το 1/3 του μπολ κενό.
  • Γαρνίρουμε με ένα κουτάλι με το υπόλοιπο γιαούρτι που έχουμε κρατήσει.
  • Την Βάζουμε στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Keyword γιαούρτι, παντζάρια, σαλάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet