Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς γλουτένη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς γλουτένη

0

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς γλουτένη

όλο το καλοκαίρι σε ένα βαζάκι

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 9 mins
Cook Time 40 mins
Course Γλυκά
Servings 4 βάζα

Ingredients
  

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη

Instructions
 

  • Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη
  • Αφήνουμε να σταθούν για ένα βράδυ στο ψυγείο να κατεβάσουν τα υγρά τους και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία των βερίκοκων.
  • Βγάζουμε τα βερίκοκα με τη ζάχαρη από το ψυγείο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λέπτα και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας στο μισό.
  • Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο
  • Με ένα Multi χειρός, όπως είναι το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα λιώνουμε τα βερίκοκα πολύ ή λιγότερο ανάλογα με την προτίμηση μας.
  • Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
  • Για να καταλάβω ότι έχει δέσει σωστά η μαρμελάδα, βγάζω μια μικρή ποσότητα σε ένα ρηχό πιατάκι και το αφήνω να κρυώσει. Έπειτα με το δάχτυλο μας τραβάμε μια γραμμή στο κέντρο της ποσότητας της μαρμελάδας που έχουμε βάλει στο πιατάκι, αν δεν ενωθεί και αφήσει ένα «ρυάκι» σημαίνει ότι είναι καλά δεμένη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα.
  • Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω), με αυτόν τον τρόπο τα βάζα θα σφραγίσουν.Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.

Notes

Δείτε εδώ πως αποστειρώνουμε τα βάζα μας
Keyword βερίκοκο, μαρμελάδα, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet