27 Απρ Μαγειρίτσα χωρίς γλουτένη
Posted at 20:18h
in Αρνί/Κατσίκι, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κυρίως Γεύματα, Πασχαλινό Τραπέζι, Σούπες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρίτσα χωρίς γλουτένη
Μύρισε Πάσχα
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για τη μαγειρίτσα
- 1 συκωταριά από μικρό αρνί
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 μαρούλια χοντροκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 φλ. Ζεστό Νερό
- 1/3 φλ. Ρύζι καρολίνα ή γλασέ προαιρετικά
- Αλάτι
- πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 1 χυμό λεμονιού
Instructions
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά.
- Τη ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Πετάμε το νερό
- Στραγγίζουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά.
- Τη σοτάρουμε για 10′ ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμ ετο χοντροκομμένο μαρούλι.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά, καθώς και το αλάτι και το πιπέρι
- Σιγοβράζουμε τoφαγητό μας σκεπασμένο για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και βράζουμε για άλλα 40 λεπτά
- Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν θέλετε πιο αραιή σούπα, αυτο το ρυθμίζετε εσείς.
Για το αυγολέμονο
- Σβήνουμε τη μαγειρίτσα για να κοπεί ο βρασμός.
- Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι με σύρμα να γίνει μια απαλή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε να γίνει παχύ σαν κρέμα.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας με το σύρμα το αυγολέμονο.
- Παίρνουμε 2-3 κουτάλες ζωμό από το φαγητό και σταδιακά πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα, το προσθέτουμε στο αυγολέμονο.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια της, ώστε να πάει παντού.
- Κάνουμε ένα απαλό ανακάτεμα στην μαγειρίτσα με την κουτάλα.
- Ανάβουμε ξανά την εστία στο πιο χαμηλό και αφήνουμε τη μαγειρίτσα για 1΄ χωρίς όμως να πάρει βράση και χωρίς να κοχλάσει το φαγητό.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σταθεί σκεπασμένη για 10′.
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr