31 Ιούλ Λαδερός Αρακάς χωρίς γλουτένη
Posted at 08:26h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κυρίως Γεύματα, Λαδερά, Λαχανικά, Νηστίσιμα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Λαδερός Αρακάς χωρίς γλουτένη
Μαμαδίστικο φαγητό, πολυ θρεπτικό και πάντα επίκαιρο
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. αρακάς καθαρισμένος
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 250 γρ. τοματοχυμό
- 1 κουτάλι πελτέ
Instructions
- Προετοιμάζουμε τα υλικά μας. Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε χαμιλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ και συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.
Notes
- Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά, θα πρέπει πρώτα να τον καθαρίσουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά θα τον βάλουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα, χωρίς να τον αποψύξουμε.
- Κατά το μαγείρεμα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ωερό.
- Αποτελεί ένα πλήρες ιδανικό γεύμα για χορτοφάγους αλλά και όσους ακολουθούν μεσογειακή διατροφή.
- Είναι πεντανόστιμος, η διατροφική αξία του αρακά είναι υψηλή και έχει λίγες θερμιδες, αρκεί να τον καταναλώνετε με μέτρο.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr