Λαδερός Αρακάς χωρίς γλουτένη

Λαδερός Αρακάς χωρίς γλουτένη

0

Λαδερός Αρακάς χωρίς γλουτένη

Μαμαδίστικο φαγητό, πολυ θρεπτικό και πάντα επίκαιρο

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr
Cuisine Ελληνική Κουζίνα
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 500 γρ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τοματοχυμό
  • 1 κουτάλι πελτέ

Instructions
 

  • Προετοιμάζουμε τα υλικά μας.
    Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε χαμιλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ και συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.

Notes

  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά,  θα πρέπει πρώτα να τον καθαρίσουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά θα τον βάλουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα, χωρίς να τον αποψύξουμε.
  • Κατά το μαγείρεμα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ωερό.
  • Αποτελεί ένα πλήρες ιδανικό γεύμα για χορτοφάγους αλλά και όσους ακολουθούν μεσογειακή διατροφή.
  • Είναι πεντανόστιμος, η διατροφική αξία του αρακά είναι υψηλή και έχει λίγες θερμιδες, αρκεί να τον καταναλώνετε με μέτρο.
Keyword vegan, αρακάς, λαδερό, νηστίσιμο
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet