Κεφτεδάκια χωρίς ψωμι-χωρίς γλουτένη

Κεφτεδάκια χωρίς ψωμι-χωρίς γλουτένη

0

Κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη

χωρίς ψωμι

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Course κυρίως πιάτο, ορεκτκά
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 2 μεσαίες πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. δύσμος φρέσκος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κίμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. σόδα

Instructions
 

  • Σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε τον κιμά και τις βρασμένες πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε σπάσει με ένα πιρούνι να γίνουν σαν πουρές.
  • Πρσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, τα τριμμένα κρεμμύδια, τα αυγά, τη σόδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, την πάπρικα το κίμινι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε το μίγμα, να ενωθεί καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να ξεκουραστεί το μείγμα μας.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα πατάμε να πλατίνουν ελαφρώς.
  • Τους αλευρώνουμε τους τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  • Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται, και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Notes

Keyword κεφτεδάκια, κιμάς
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet