03 Μάι Κεφτεδάκια χωρίς ψωμι-χωρίς γλουτένη
Posted at 17:54h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κιμάς, Κρέας, Κυρίως Γεύματα, Μοσχάρι, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη
χωρίς ψωμι
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 αυγά
- 1/3 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 2 μεσαίες πατάτες βρασμένες
- 2 κ.σ. δύσμος φρέσκος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κίμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. σόδα
Instructions
- Σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε τον κιμά και τις βρασμένες πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε σπάσει με ένα πιρούνι να γίνουν σαν πουρές.
- Πρσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, τα τριμμένα κρεμμύδια, τα αυγά, τη σόδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, την πάπρικα το κίμινι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε το μίγμα, να ενωθεί καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να ξεκουραστεί το μείγμα μας.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα πατάμε να πλατίνουν ελαφρώς.
- Τους αλευρώνουμε τους τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
- Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται, και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr